Незабутня зустріч



Спілкування з цікавими особистостями у стінах Скадовської  центральної бібліотеки для дорослих стали вже доброю традицією. «Ми любимо приймати  гостей, яким є що сказати читачам, які своєю щирістю та відвертістю роблять наш світ багатшим на добро. Для шанувальників книги – це завжди подія»,- зізнаються бібліотекарі. Ще однією з таких пам’ятних подій стала творча зустріч зі  знаною скадовською поетесою Лесею Височанською.
Я донька твоя – українка!
З безкраїх таврійських степів.
Країни своєї краплинка,
Мелодія теплих вітрів.
Так пише про себе поетеса, яку знають і шанують  у місті. От і члени клубу «Літературна  вітальня» як справжні поціновувачі поетичного слова вирішили запросити Лесю Михайлівну до себе у гості. Виявила бажання бути присутньою на зустрічі і голова Правління Скадовської районної організації «Жіночий центр Відродження нації» Валентина Пономаренко. Від самого початку спілкування читачів підкорила щирість, ліричність, теплота цієї талановитої жінки, її довершена українська мова. Вона розповіла про свій шлях до поетичної творчості, про вічні людські цінності, які їй близькі,- кохання, вміння співпереживати, творити добро для усіх оточуючих людей, берегти духовну спадщину батьків, культуру та чарівну природу рідного краю.



Педагог за фахом, Леся Михайлівна довгий час працює з дітьми. І те, якими вони стануть людьми, які духовні орієнтири для себе  оберуть,  особливо турбує її сьогодні. Тому не випадково вірші її талановитих учнів увійшли до однієї зі збірок поетеси – «Окрилені натхненням Божим». Поетеса поставила перед собою надзвичайно важливу мету - прищеплювати  молодим серцям паростки любові і добра. І, як один із засобів, обрала для цього друковане слово.  На сьогоднішній день у творчому доробку  Лесі Михайлівни вже вісім поетичних збірок. Протягом усієї зустрічі звучала чарівна поезія, яка несе у собі позитив та добрий настрій, що не могло не вплинути на атмосферу в залі. Майже кожен присутній хотів висловити вдячність та захоплення творчістю нашої гості. «Родзинкою» зустрічі став ексклюзив від Лесі Височанської: гості стали найпершими слухачами її нових віршів.



Наостанок усі бажаючі могли взяти участь в автограф-сесії від автора та зробити свій екземпляр обраної книги ексклюзивним завдяки особистим  побажанням поетеси. Леся Михайлівна була щиро вдячна організаторам зустрічі і висловила надію на подальшу творчу співпрацю, адже саме бібліотека,на її думку, завжди була, є і буде осередком творчого, осмисленого спілкування читачів.  
    


Коментарі

Популярні публікації