З Різдвом Христовим, Україно!

Різдво Христове. У це свято особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної Історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос рождається -  Славіте Його!»
Різдво Христове належить до великих християнських, так званих дванадесятих свят, які церква відзначає особливо урочисто. За біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий – Ісус Христос, якому люди поклоняються  вже не одне тисячоліття. В Україні Різдво називають ще Колядою.
Розвиваючи інтерес молоді до народознавчої тематики, працівники бібліотеки у переддень свята організували пізнавально-святковий Різдвяний вернісаж «З Різдвом Христовим, Україно!»  
Працівники книгозбірні не тільки підготували цікаву інформацію про святкування Різдва в Україні, а ще й провели майстер-клас з виготовлення дідуха на свят-вечірній стіл, цікавих і оригінальних різдвяних сувенірів та подарунків.


Окрім того на запрошених до читальної зали гостей чекав цікавий сюрприз—віншування під ялинкою та смачні подарунки: яблука, горішки та цукерки з прикріпленими побажаннями.


У цей день усі охочі могли долучитися до цікавої та пізнавальної вікторини «Від Різдва, свята гожого, до Водохреща Божого», метою якої була популяризація літератури про звичаї та традиції українського народу.
У залі лунали запальні веселі колядки, присутні заохочували до співання щораз нових різдвяних пісень щедрими аплодисментами. Учасники дійства вирішили відмовитися від музичного супроводу і виконували колядки акапельно. 


Бібліотекарі зуміли створити у стінах книгозбірні щиру, невимушену атмосферу, організувавши це по-сімейному тепле і затишне свято, в якому кожен відчував себе потрібним, Божим дитям. А насамкінець організатори звернулися до усіх присутніх із щирими словами різдвяних привітань:
В Новий рік, в Різдво Христове будьте радісні, панове!
Хай до вашої оселі колядки прийдуть веселі,
Буде щастя і здоров'я, в справах лад, комора повна,
А на вашому столі — паляниці запашні.
Щоб ви нас не забували, з нами завжди справу мали,
Хай завжди щастить і всюди, з вами хай добробут буде!


Коментарі

Популярні публікації