«Херсонщини достойні імена»

До 70-річчя створення Херсонської області  Херсонською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б. Лавреньова започаткований обласний краєзнавчий інтернет-проект "Херсонщини достойні імена". В ході реалізації проекту передбачено цикл   on-line  конференцій, які об’єднують бібліотеки Херсонщини на платформі Google Hangouts. Теми цих відео-зустрічей присвячені історії рідного краю, видатним людям Херсонщини та її майбутньому – молоді.
У листопаді вже відбулася перша з таких відео-зустрічей, яка об’єднала Каланчацьку, Нововоронцовську та Чаплинську  і носила назву «Степові орли понадальпійські». Це було творче спілкування з письменником Володимиром Пащенком. Друга on-line конференція об’єднала аудиторії зі Скадовська, Іванівки та Великоолександрівки. Тема спілкування – «Майбутнє Херсонщини – за молоддю».
У цей день читальна зала Скадовської центральної бібліотеки для дорослих перетворилася на імпровізований студійний майданчик. Скадовськ запросив до своєї студії справжніх професіоналів своєї справи – керівника народного фотоклубу «Парус» Олексія Бєлоуса та вчителя образотворчого мистецтва Скадовської гімназії Анастасію Шушковську, а також творчу молодь міста.  


Гості охоче розповідали про своє захоплення, творчий шлях та техніки, в яких вони працюють, а також відповідали на запитання учасників телемоста. У книгозбірні було розгорнуто виставки робіт майстрів. Олексій Бєлоус  презентував фотознімки мальовничих краєвидів нашого курортного міста, а Анастасія представила колекцію авторських ляльок та оригінальні і незвичайні картини, виконані у різних техніках.


Молодь, присутня на зустрічі, виявила неабиякий інтерес до робіт майстрів, цікавилася, як можна стати членами їх творчих колективів. 
Кінцевим результатом цього проекту має стати друкований збірник, який буде калейдоскопом досвіду творчих особистостей області під назвою «Херсонщини достойні імена». Гості висловили сподівання, що представники Скадовського району займуть гідне місце у цій збірці.
Оn-line конференція пройшла легко та невимушено. Присутні мали змогу познайомитися з новими талановитими людьми, відкрити для себе шляхи для натхнення та самовдосконалення і розширити свої творчі інтереси.




Коментарі

Популярні публікації