Разом нам усе під силу!

Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерними рисами українського народу. Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.
Свій внесок у подолання цих проблем робить і Скадовська централізована бібліотечна система. Бібліотекарі не в перше відвідують вихованців Скадовського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія», тому що книга та спілкування є, можливо, єдиним віконцем у великий світ для цих дітей.
На урочистих було представлено експрес-інформаційну книжкову виставку «Разом нам усе під силу!»


На допомогу батькам, що виховують дітей-інвалідів, педагогам, психологам, соціальним працівникам на ній була представлена література з практичної психології, соціальної педагогіки, дефектології та корекційної роботи.
Крім того, бібліотекарі оформили яскраві буклети та інформаційні листівки «Скарбничка добрих порад» для батьків, які виховують дітей з особливими потребами.
Усі запропоновані матеріали викликали неабиякий інтерес у присутніх. Це ще раз підтверджує думку, що тільки спільними зусиллями можна вирішити будь-які нагальні проблеми громади.


По-справжньому дієва допомога, толерантність, підтримка і розуміння – це те, на чому сьогодні мають базуватися цивілізовані людські взаємини. 


Коментарі

Популярні публікації