Свято української писемності та мови в бібліотеці


9 листопада — визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора Літописця та відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлене указом Президента України в 1997 році.
До цієї урочистої дати у Скадовській бібліотеці для дорослих пройшов літературно-музичний вечір “У мові вся душа народу!” На святі були присутні учні Скадовських шкіл.


Увазі присутніх були представлені документальний фільм, який ілюструє складний та тернистий шлях української мови до її визнання та становлення. Упродовж всього свята звучали вірші видатних українських поетів, народні пісні у виконанні вокального тріо “Журавка” .
Особливо увагу учнів привернуло слайд-шоу, яке дало змогу учням наочно побачити портрети Нестора Літописця, великих просвітителів слов'ян — братів Кирила та Мефодія, літери першої слов'янської абетки.


Одним з найбільш хвилюючих моментів заходу стала “Молитва” поетеси Ольги Яворської у виконанні організаторів заходу.
Бібліотекарі підготували цікавий і змістовний захід, який переконливо довів необхідність знати історію своєї країни, своєї мови і свято берегти це надбання в поколіннях.

Коментарі

Популярні публікації