Шкідливі звички не для нас!

По-справжньому незабутнім святом стало для скадовської молоді відзначення Міжнародного дня відмови від куріння, яке проходить у більшості країн світу 21 листопада.
Це яскравий приклад міжнародних зусиль, що вживаються з метою турботи про збереження здоров’я нації.
Організували і провели це актуальне дійство працівники комунального закладу «Скадовська централізована бібліотечна система», які ніколи не залишаються осторонь таких важливих питань.
Цього року вперше цей захід набув таких широких масштабів. Вулична акція під назвою «Шкідливі звички не для нас» зібрала на площі біля будинку культури небайдужих людей. Особливо приємно було бачити багато молоді, учнів шкіл та інших учбових закладів. Не залишили без уваги і завітали на захід представники соціальних служб, громадських організацій, вчителі,  співробітники районного відділу міліції та волонтери. 



Акція мала благородну місію, метою якої стало залучення до боротьби проти куріння всіх верств населення, профілактика тютюнопаління та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоровя людей.
«Нам дуже сподобався цей захід. Він пройшов цікаво, динамічно, нам як спортсменам дуже близька тема здорового способу життя без шкідливого впливу. На зустрічі нас найбільше вразило спалювання символічної цигарки як символ прощання із цією пагубною звичкою» -  ділилися  враженнями учні спортивної школи. 


Протягом усієї акції її учасники  агітували кинути сигарету, зайнятися спортом, творчістю, пропагували здоровий спосіб життя при допомозі дуже популярних серед молоді форм. Це і  флеш-моб «Я не палю!» , який провели дівчата-учасники  хореографічного колективу «Flame of God», пізнавальна вікторина із заохочувальними призами, акція «Поміняй цигарки на цукерки», під час якої усім завзятим курцям було запропоновано вибрати приємну  і дуже смачну альтернативу тютюнового диму і нікотину.
Молодь охоче скористалася можливістю висловити своє ставлення до куріння  на кольоровому стенді «Я проти куріння! Чому?»



На згадку про цю зустріч усі бажаючі отримали яскраві буклети, які випустила бібліотека під гаслом «Палити чи жити?».
Наостанок ведучі наголосили, що здоровя – це головна цінність людини. Здорова дитина – це радість батьків, а в майбутньому – повноцінний громадянин суспільства, а здорова людина – сильна Україна.

Коментарі

Популярні публікації