Зустріч у бібліотеці напередодні Всесвітнього дня дитини


20 листопада світова спільнота широко відзначає Всесвітній день дитини. Офіційно це свято з’явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя. Саме в цей день у 1989 році була підписана Міжнародна Конвенція про права дитини.
«Дитинство під охороною закону» - так називався правовий дайджест, що пройшов 15 листопада у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих.
Організаторами заходу стали працівники книгозбірні за підтримки відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. На зустріч були запрошені опікунські та прийомні сім’ї, учні школи-інтернату та молодь міста.
До участі у правовому дайджесті були запрошені і представники служби у справах дітей райдержадміністрації, Скадовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та кримінальної міліції у справах неповнолітніх районного відділу управління внутрішніх справ.


Працівники бібліотеки презентували цікаву та пізнавальну програму для запрошених слухачів, яка розпочалася виступами представників соціальних служб. Розповіді спеціалістів мали на меті поінформувати юних громадян країни не лише про їх права та обов’язки, а й донести до них думку про необхідність зайняти гідне місце у суспільстві, здобувши якісну освіту та професію до душі. Справжні дебати викликав виступ співробітника кримінальної міліції у справах неповнолітніх Гаврилюка Олександра Олександровича, який акцентував увагу присутніх на необхідності дотримуватись певних обов’язків та нести відповідальність за свої вчинки, навівши приклади безвідповідального ставлення деяких підлітків до свого майбутнього.
Цікавим доповненням до усього сказаного став відеоролик про історію заснування Всесвітнього дня дитини, підписання Конвенції та Декларації про права дитини Організацією Об’єднаних Націй.
Невимушену та щиру атмосферу заходу підтримала вікторина “Правознавчий дартс”. Учні скористались можливістю продемонструвати знання засвоєної інформації, створивши оригінальний колаж, який залишився у бібліотеці на згадку про зустріч.


“Мені як прийомній матері було дуже цікаво дізнатися про нові законодавчі акти стосовно прав дітей, так як я виховую п’ятьох дітей. Я щиро вдячна організаторам заходу, адже будь-яка нова інформація є для нашої сім’ї дуже важливою”, - зазначила наприкінці зустрічі Кривонос Ганна Іванівна.
На завершення зустрічі усім її учасникам організатори вручили яскраві буклети «Знаймо свої права!» та висловили впевненість у тому, що захід пройшов з користю для усіх присутніх і став переконливим доказом турботи держави про дитину та забезпечення її основних прав.

Коментарі

Популярні публікації