Хай здійснюються у бібліотеках мрії, а поряд будуть завжди Віра, Надія, Любов, та Софія!

У народі кажуть – понеділок день важкий. Та понеділок 30 вересня для всіх бібліотекарів країни видався навпаки не по-осінньому теплим та приємним. Саме в цей день, працівники бібліотек, відзначають своє професійне свято, яке встановлене Указом Президента України від 14 травня 1998 року.
Цьогорічні урочистості – 15, ювілейні – зібрали тих, хто носить горде ім’я – бібліотекар, а також  користувачів та ветеранів праці, друзів та партнерів – одним словом всіх  тих, хто робить вклад у розвиток бібліотечної сфери.
Серед почесних гостей, які завітали, щоб поздоровити працівників книгозбірень району були очільники влади та органів місцевого самоврядування.
Розпочали вернісаж вітань заступник голови Скадовської районної державної адміністрації А.Г.Розумний, голова Скадовської районної ради  О.Ф. Старенький, та радник міського голови Скадовська з гуманітарно-соціальних питань Н. Д. Тангел які, по черзі, піднімаючись на святково прикрашену сцену вручали відзнаки кращим працівниками, а саме – провідному бібліографу КЗ «Скадовська ЦБС» О. Волошиній, бібліотекарю Лазурненської селищної бібліотеки-філії Л.Соценко, завідувачу міської бібліотеки-філії Л.Тисленко та діловоду Л.Бовсуновській  КЗ «Скадовська ЦБС».


Щирі слова подяки бібліотекарям як сільських, так і міських бібліотек прозвучали з вуст і т.в.о. начальника відділу культури і туризму Скадовської РДА В.З. Андрощук, відзначаючи грамотами бібліотекаря Новоукраїнської сільської бібліотеки-філії З.М.Тимощук та директора КЗ «Скадовська ЦБС» Н. І. Стареньку, яка залишившись на сцені, не тільки привітала зі святом колег, а й висловила глибоку подяку тим  людям, які не шкодуючи власних сил і часу допомагають бібліотеці у реалізації найрізноманітніших проектів – Л.Г.Тереховій, М.В.Черній, А.Шушковській, Є.Куник Г.Дубіковській, В.Сущенко та В.Липай. 




Далі, Наталія Іллівна розповіла про успіхи і досягнення, про здобутки і перемоги за 2013 рік та відзначила подяками бібліотекаря Новомиколаївської бібліотеки-філії В. Канівець,  Птахівської бібліотеки-філії В.Кобзар, провідного методиста  КЗ «Скадовська ЦБС» А.Чуп’як та завідувача центральною бібліотекою для дітей О.Малашкову.
Потік подарунків, нагород та квітів продовжила голова районного комітету профспілки працівників культури району Є.І.Степанова. Вона передала вітання голови обкому профспілки та вручила грошові премії  бібліотекарю-початківцю КЗ «Скадовська ЦБС» І.Вінявській-Небрат та прибиральнику службових приміщень центральної бібліотеки для дітей Л.Ходій.
Долучились до приємної місії і директор КЗ «Скадовський РБК ім.Шевченка» А.Волошин, подарувавши всім присутнім пісню у своєму виконанні.
Свою квітку у святковий віночок вплели і директор та завуч Скадовської дитячої школи мистецтв М.К.Мавріді  та Г.І. Яремкевич натхненно сказавши зі сцени найщиріші слова «хранителями багатовікової мудрості».


Від імені  партнерів, з якими  сучасні бібліотеки  реалізують спільні проекти, всіх присутніх привітала В.В. Пономаренко, керівник районної громадської організації «Жіночий центр «Відродження нації».
Особливо зворушливим був виступ  найповажніших гостей свята – юних користувачів, учнів Скадовської ЗОШ № 2. Їх, по справжньому творчий та креативний виступ не залишив жодної байдужої людини в залі.
Завершилися урочистості у найкращих традиціях професійних свят – посвятою у молоді бібліотекарі та складанням «присяги» на вірність обраній справі.
Наостанок, оскільки Всеукраїнський день бібліотек співпадає з величним християнським святом, ведуча  побажала   всім Віри у власні сили, Надії на те, що праця  бібліотекарів буде достойно визнана, Любові користувачів  та Мудрості у здійсненні задумів та планів.
Загальна  світлина стала вінцем  заходу,  і тепер ще довго випромінюватиме теплоту тієї атмосфери, яка панувала протягом двохгодинного святкового дійства та  зігріватиме серця у будні. 

Коментарі

Популярні публікації