Подія, що об’єднує регіони


   Хрещення Київської Русі стало поворотним моментом в становленні України як держави; дозволило їй включитися на рівних у політичний і культурний європейський процес та презентувати себе іншим країнам як державу цивілізовану та гуманну.
   Всі ми пішли від того Хрещення, яке було колись вчинене у Києві князем Володимиром - і об’єднало захід і схід.
   1025-річчя Хрещення Русі – це подія, що виходить далеко за межі віри. Це не кругла дата свята, але її широко відзначають і в великих містах, і в маленьких селах нашої держави. 
   Так святкування Хрещення Київської Русі – праматері України – об’єднало  регіони – Південь та Захід.


   Працівники Скадовської ЦБС 26 липня провели захід  у  санаторії  для дітей з батьками «Скадовськ»,  присвячений Хрещенню Русі. Діти зі Івана Франківська, які відпочивають у санаторію поринули у епоху часів Київської Русі, з якої все і починалося.



   Двом командам було запропоновано подорож, яка складалася з шести сходинок, а саме: запровадження християнства, дім Божий, істинна правда, історичні та християнські постаті, історичні пам’ятки та історичне значення. Юні ерудити складали пазли, відгадували історичні постаті «Впізнай особу», знаходили відповідності між твердженнями, грали в гру «Правда - неправда», складали чайнворди.




   Родзинкою заходу стало відтворення сюжету із хрещення Русі на Дніпрі. Діти з захопленням взяли участь у цьому дійстві, вони проявили себе активними, винахідливими, артистичними. 
  Відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі стало ще однією подією на шляху до духовного збагачення користувачів нашої бібліотеки.

Коментарі

Популярні публікації