Вчимось спілкуватись в "Лабораторії успіху"


16 квітня у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих відбулося чергове засідання дебатного клубу.
Така форма дискусії припала до душі восьмиклассникам Скадовської гімназії,  то ж коло учасників розширилось - для цієї зустрічі вони запросили однолітків з паралельного класу.

 


Оскільки тему для дискусії -  «Молодіжні субкультури – «За» і «Проти» обрали самі учасники, обговорення було  цікавим і дуже активним.
Спікери команд познайомили присутніх з таким  напрямками як, хіпі, панки, готи…, їх спільними та відмінними рисами та   висунули власні аргументами „за” і „проти” стосовно „іншої” свідомості.
Сьогодні дебати, це не просто   інтелектуальні змагання. Їх педагогічна технологія має значно ширші освітні можливості. Дебати розвивають дуже важливі навички і вміння необхідні в сучасному світі: вміння критично мислити та аргументувати власну точку зору, аналізувати та переконувати, спираючись на докази, ставити запитання та шукати на них відповіді, приймати виважені рішення. 



Засідання клубу проводяться у рамках нещодавно започаткованого проекту «Лабораторія успіху», то ж бібліотека допомагає дітям вчитися спілкуватися, а це – одна з найважливіших складових успіху. 

Коментарі

Популярні публікації