«Поезією співає душа, І піснями радіє і плаче…»




05 грудня у центральній бібліотеці для дорослих члени клубів «Надвечір’я»  та «Літературна вітальня» зібралися на чергову зустріч, присвячену творчості Олександра Івановича Білаша -  відомого українського композитора, знаного не тільки в Україні, а й далеко за її межами.
О.І. Білаш - автор відомих музичних творів, кращі з яких стали національним духовним надбанням.  Окрім музики, іншою сутністю творчої душі митця було ліричне обдарування, у нього десять поетичних збірок.
Закоханість у  музику та поетичне слово об’єднала всіх присутніх: бібліотекарів, працівників будинків культури району, викладачів та учнів школи естетичного виховання. У ході спілкування учасники зустрічі  відкрили для себе нові сторінки біографії О.Білаша, дізналися про історію створення пісень, які давно вже вважаються народними. В атмосфері творчого піднесення місцеві поети Л.Ковалюк та Л.Іванова натхненно декламували власні вірші, розкриваючи увесь світ людських переживань.
Розбавляли потік поезії музичними композиціями з творчого доробку О.Білаша. Знане місцеве  тріо «Журавка» заспівало пісні «Два кольори», «Ясени», «На Чорнобиль журавлі летіли», «Син, качки летять»,  які дуже тепло і схвильовано сприймали слухачі. Зворушливо і ніжно звучали романси у виконанні молодих талановитих вихованців школи естетичного виховання. Творчість улюбленого композитора згуртувала декілька поколінь шанувальників та поціновувачів його таланту.
Пісенно-поетичне свято не залишило байдужих, надавши чудову можливість спілкування з музикою, поезією, і подарувало всім його учасникам чудові емоційні враження.

Коментарі

Популярні публікації