Єднаймо руки, творимо добро!

23 квітня  у приміщенні читальної зали центральної бібліотеки для дорослих комунального закладу «Скадовська ЦБС» вже вкотре відбувся районний конкурс творчих робіт для дітей з обмеженими фізичними можливостями «Повір у себе – і в тебе повірять інші».
Від Скадовської  районної державної адміністрації з привітальним словом до присутніх  звернулась начальник відділу культури і туризму О.В.Миронець. Вона привітала учасників конкурсу, побажала їм гарного виступу, та наголосила на тому, що незалежно від того яким чином розподіляться місця – кожен достойний найвищої нагороди. І це підтвердили учасники, яких з неймовірним захопленням слухали члени оглядової комісії: Бут Л. М. – головний спеціаліст сектору з питань сім’ї, молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту Скадовської районної державної адміністрації, Купенко О.Г. – в.о. директора  КЗ «Скадовська ЦБС», Борисенко Г.О. – завідувач Скадовського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія», Артюшенко Л.І. – член громадської організації «Батьківський комітет опіки закладами освіти», Гаврилова Л.М. – представник «Церкви «Аллілуйя» та молодіжної  громадської  організації «Перспектива+», Філенко Н.М. – член ради осередку партії Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Бартчук І.Д. – голова Скадовської районної організації «Всеукраїнська екологічна ліга».

Нелегке завдання стояло перед ними. Визначити переможця з 15 номінантів, які змагалися у трьох жанрових напрямах, було нелегко. Лунали в залі пісні про Україну та вірші про рідну землю, демонструвалися різнобарвні малюнки та поробки у різних техніках. Усіх вразив виступ Руслана Клименка з Новомиколаївки, який познайомив присутніх з мистецтвом створення та імітації ритмічних малюнків, так званих бітів за допомогою ручки або олівця. А переможцем конкурсу одноголосно було визнано Галину Овдієнко  за роботи під загальною назвою  «Любіть Україну» у жанрі декоративно-прикладного мистецтва.
Усі діти були нагороджені грамотами, дипломами, та подарунками від Скадовської районної державної адміністрації, громадської організації «Батьківський комітет опіки закладами освіти»,  «Церкви «Аллілуйя», молодіжної  громадської  організації «Перспектива+», районного осередку партії Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Скадовської районної організації «Всеукраїнська екологічна ліга».
Поки підводились підсумки, працівники книгозбірні частували дітей чаєм,  солодощами та розповідали про  Всесвітній день книги  і  авторського права, який відзначається саме 23 квітня.  Головна його мета –  привернути увагу  читачів  до книг як джерела отримання знань, мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини. Для дітей з особливими потребами саме книги, часто стають найближчими друзями, порадниками і вчителями, адже це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі. 
Пройшовши у дружній та щирій атмосфері, конкурс дав гарний початок Тижню молодіжного читання, який стартував в цей день у комунальному закладі, неймовірне бажання єднати руки і творити добро та абсолютну впевненість у тому, що нове покоління збудує нову Україну.





Коментарі

Популярні публікації