«Війна і мир» — особливий роман Льва Миколайовича Толстого


 «Війна і мир» — твір Льва Миколайовича Толстого — явище унікальне, адже він одночасно є і філософським, і історичним, і психологічним. Сторінка за сторінкою вимальовуються події минулих часів і стають ближчими та зрозумілішими далекі історичні постаті. Вражають слова Л. Толстого: «...якби мені сказали, що те, що я напишу, будуть  читати теперішні діти років через 20 і будуть над цим плакати й сміятися, і полюблять життя, то я би присвятив  романові все своє життя».

16 жовтня у спортивній школі для дітей 11 класу працівниками нашої книгозбірні було організовано зустріч,  присвячену історичній епопеї Льва Толстого «Війна і мир». Твір, який вивчається за шкільною програмою, надзвичайно великий за своїм розміром та багатопроблемний, тому бібліотекарі презентували учням розгляд книги у вигляді відео презентації, яка цікаво та змістовно намалювала глядачам усю повноту барв загальновідомого  твору. Учні змогли відкрити для себе неймовірний світ багатьох героїв, прожити разом із ними кожен день, кожну хвилину їхнього бурхливого життя. Перегляд відео презентації надихнув дітей на обмін думками, адже присутні зрозуміли, що письменник порушує важливі питання історії, торкається «вічних» проблем, філософських загадок: про свободу та необхідність жити чесно й справедливо, про добро і зло, про красу зовнішню та внутрішню, про пошуки людиною своїх шляхів у житті. Андрій Волконський, П'єр Безухов, Наташа Ростова — ключові персонажі роману — витрачають немало душевних зусиль, щоб вирішувати проблеми життя. Герої Толстого — живі. Вони не статичні, не вигадані, їх проблеми актуальні для кожної молодої людини, яка замислюється над тим, яку дорогу вибрати для себе, як будувати власну долю.
Питання про те, як жити далі, кожен має вирішити для себе сам. І щоб більш-менш вирішити це правильно, варто читати «Війну і мир». Читати і думати. І думати не розумом, а серцем, як радив великий класик, письменник світового значення Лев Миколайович Толстой.



                                                                              




Коментарі

Популярні публікації