Найкращий подарунок до свята - перемога


26 вересня 2013 року на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара пройшов фінал фестивалю «Бібліотечна Палітра Херсонщини – 2013».
Захід проводився з метою стимулювання та популяризації розвитку бібліотечної справи на Херсонщині, виявлення ефективних форм бібліотечного досвіду та творчих ініціатив, підвищення соціального статусу професії та посилення державної та громадської підтримки бібліотечних працівників нашої області.    
Щиро та гостинно приймала учасників обласного фестивалю господарка дійства, генеральний директор Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара - Коротун Надія Іванівна, яка привітала усіх бібліотекарів з наступаючим професійним святом і побажала нових звершень та досягнення високої майстерності у своїй справі.
В рамках фестивалю проходив конкурс "Краща інноваційна ідея", активним учасником якого стала Красненська бібліотека-філія.  Проект інноваційних ідей «Бібліотек@ зводить мости Красне-Кривий Ріг» було виконано на високому професійному рівні з нетрадиційним висвітленням теми та нетрадиційної ідеєю.


Даний проект був розроблений та впроваджений у життя протягом червня – серпня 2013 р. і мав на меті запропонувати дітям з Кривого Рогу, які відпочивали у здравниці «Сучасник» пізнати  таємниці мальовничого краю, села Красного, з своїми історичними та краєзнавчими цікавинками.
Чудовим  представленням ідеї стала виставка-інсталяція, а діорама українського села стала своєрідним магнітом, який притягував як учасників фестивалю, так і всіх гостей дійства. 
Ідею на фестивалі представляли творці задуму: бібліотекар І категорії Красненської бібліотеки-філії – Кравченко Ольга Олексіївна та учениця 11 класу – Прилипко Софія,  яка прочитанням свого власного вірша зачарувала всіх присутніх.



Потрійною стала радість від перемог:  Красненська сільська бібліотека-філія отримала ІІІ місце та цінні призи у вигляді сучасних книг та магнітоли у обласному фестивалі, Кравченко Ольга Олексіївна була нагороджена грамотою Херсонської обласної організації профспілки працівників культури у номінації «Кращий бібліотекар - 2013», комунальний заклад «Скадовська ЦБС» отримала подяку за активну участь в Регіональному весняному марафоні читання «Книга на все життя» від Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара. 
Ми горді  тим, що у минулому році на фестивалі «Бібліотечна Палітра Херсонщини» Скадовська ЦБС отримала І місце, а у цьому році сільська бібліотека-філія показала, що вміє креативно та творчо працювати і тим самим виборовши призове ІІІ місце.
Піднесений святковий настрій створював камерний оркестр «Гілея». Незабутніми враженнями були сповнені всі учасники та гості фестивалю.



З нетерпінням будемо чекати «Бібліотечну Палітру Херсонщини - 2014». 

Коментарі

Популярні публікації