Навчайсь, працюй, живи на Скадовщині!



22 жовтня у КЗ «Скадовська ЦБС» стартував районний профорієнтаційний проект «Навчайсь, працюй, живи на Скадовщині!».
У читальній залі зібралися школярі з усього району, які оволодівають найзатребуванішими професіями у Скадовському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті, який виступив ініціатором заходу.
Стартував проект із знайомства зі спеціальністю «Кулінар». І це не випадково. Запрошена на зустріч Кравченко Ніна Федорівна, головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Скадовського центру зайнятості розповіла, що у нашому регіоні вона є третя у рейтингу. Окрім цього, напередодні володарі мистецтва приготування їжі нашої планети відзначили Всесвітній день кухаря.


«Смачні» конкурси, «ароматні» вікторини, «апетитні» загадки – всього цього не бракувало на заході дякуючи новітнім технологіям.
Про свій шлях до майстерності присутнім розповіла Дзюба Анна Миколаївна, завідуюча виробництвом Скадовської гімназії, яка 40 років свого життя присвятила кухарській справі. Вона поділилася набутим досвідом та разом з присутніми «проекзаменувала» майбутніх кулінарів, які влаштували у бібліотеці справжнє кулінарне шоу.


Завершила зустріч ведуча словами Чарльза Дарвіна: «Якщо ви вдало оберете професію і докладете до неї душу, то щастя саме знайде вас». А бібліотекарі, одвічні хранителі мудрості, своєю щоденною кропіткою працею, допомагають цьому щастю прокласти стежину до юних сердець – нехай молодь вчиться працювати і жити на рідній землі, прославляючи і звеличуючи її своїми здобутками.

Коментарі

Популярні публікації