Пам’ять серця і вічний смуток


             28 жовтня вся країна відзначатиме День визволення України від фашистських загарбників. Ця дата залишається найсвітлішим спомином  у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.

З нагоди відзначення Дня пам’яті Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  28 жовтня,  біля пам’ятника  Вічного вогню та меморіалу загиблим воїнам  відбулося покладання квітів, в якому взяли участь працівники комунального закладу « Скадовська ЦБС» та працівники Скадовського районного будинку культури ім. Шевченка. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих у Другій світовій війні та тих, хто віддав своє життя за Україну.



В цей день ми низько вклоняємося  і  висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, партизанам та учасникам війни. Уславлюємо тих, хто в тилу ворога самовідданою працею наближав їх розгром  та складаємо глибоку шану солдатським  вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн,  згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.

З 27 жовтня у читальному залі Центральної бібліотеки для дорослих  організовано книжкову виставку-реквієм «Безсмертна пам’ять», присвячену героїчному подвигу, ратній  та трудовій звитязі українського народу в роки Другої світової війни.

Документи, представлені на виставці розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій.  Окремими томами на виставці представлено Книгу Пам'яті України – своєрідний літопис боротьби і мужності нашого народу, котрий здолав фашистську навалу і здобув Перемогу в травні 1945 року. Вони розповідають про героїзм і самопожертву воїнів-українців у боротьбі з гітлерівськими загарб­никами. У Книгах Пам'яті опубліковано імена полеглих у роки війни. Наукові збірники представляють публіцистичні статті та аналітичні дослідження істориків, спогади безпосередніх учасників війни. Багато із пропонованих книг – це роздуми про долі переможців. Автори зуміли написати про їхню воєнну і повоєнну долю так, що ці розповіді торкають глибини людської душі.

Запрошуємо до бібліотеки усіх бажаючих ознайомитись з матеріалами виставки.

 


Коментарі

Популярні публікації