Всьому початком є любов…


Так нiхто не кохав. Через тисячi лiт
             лиш приходить подiбне кохання!
                  В день такий розквiтає весна на землi
                  I земля убирається зрання.

Саме ці слова  знаного українського поета Володимира Сосюри стали епіграфом святкової зустрічі «Кохання – душі найвищий зліт»,  яку з нагоди Дня Святого Валентина, було проведено колективом КЗ «Скадовська ЦБС» спільно з районним будинком культури.
Ініціатором та головним організатором заходу стала районна рада ветеранів, в особі голови Людмили Василівни Безердян, давній друг і партнер нашої бібліотеки. Разом з активістами ради вона змогли зібрати, як то кажуть «за одним столом» 45 сімейних пар скадовчан, які у злагоді та любові прожили разом не один десяток літ.
Разом з ведучими, у ролі яких виступили директор КЗ Оксана Малашкова та провідний бібліотекар ЦБ для дорослих Тамара Чигринова, усі присутні мали чудову нагоду помандрувати країною Любові і Кохання, поблукати вулицями великого щастя та доторкнутися душею до цього світлого і незгасимого почуття,  яке хвилює душу людини від найдавніших часів до наших днів.
Самі почесні місця  у залі зайняла подружня пара  Новосельцевих Людмили Василівни та Івана Івановича, які щасливим сімейним життям прожила вже 60 років!  Окрім гарних слів привітань ювіляри отримали  подарунок та смачний коровай, як символ родинного достатку і процвітання. Такі ж короваї та подарунки отримали всі сімейні пари.  На адресу кожної прозвучали щирі побажання міцного здоров’я та родинного благополуччя.
Гарний настрій створювали окремі виконавці та колективи районного будинку культури, на чолі з директором А. Волошиним, заслуженим працівником культури України.
Ведучі нагадали присутнім історію свята всіх закоханих та запропонували гостям прикрасити символічне Дерево Кохання барвистими зображеннями  сердець, на яких гості двома словами поділились своїми власними секретами подружнього щастя, адже вони  можуть стати у нагоді тим, хто перетнув  лише 20-річний рубіж, або тільки збирається стати на весільний рушник.
Неабиякі емоції викликали вигуки «гірко» на адресу «молодят» та їх весільні фото, які можна було переглянути  у презентації та «фотосушці».   А фотозона, оформлена бібліотекарями, користувалася попитом не тільки в учасників заходу, а й самих артистів.
Всесвітньо відомий американський письменник Рей Бредбері в одному із своїх творів сказав: «Любов – це коли хочеш переживати з кимось всі чотири пори року. Коли хочеш бігти з кимось від весняної грози під всипаний квітами бузок, а влітку збирати ягоди і купатися в річці. Восени разом варити варення і заклеювати вікна від холоду. А взимку – допомагати пережити нежить і довгі похмурі вечори...»   Отаке воно, кохання… Тож велика шана тим, хто зумів пронести його через роки.
Завершилась зустріч неформальним спілкуванням, адже багато присутніх знайомі між собою. Вони розповідали один одному про прекрасні моменти подружнього життя,  та ділилися незабутніми спогадами і враженнями, які подарували їм Кохання.


Коментарі

Популярні публікації