Імена і долі

Ім’я людини – невід’ємна частина її особистості.  А говорячи про українську культуру, слід додати, що воно також дає людині святого захисника,  до якого можна звернутися у важку хвилину, чесноти якого треба наслідувати. Ім'я, дане людині при народженні, багато в чому визначає тип його особистості. На засіданнях бібліотечного клубу «Дивосвіт» ми вже частково торкались цієї теми. Як виявилось, вона продовжує цікавити наших користувачів, тому на їх прохання ми вирішили започаткувати цикл заходів «Імена і долі». Таким чином, кожен із наших гостей зможе отримати багато пізнавальної та корисної інформації про власне ім’я та імена своїх близьких і друзів.


Ось і на зустрічі в рамках роботи клубу, яка відбулася 24 травня, мова йшла про таємницю імені наших найактивніших членів – Галини Чорноморець та Галини Продан.  Походження імені, його значення, цікаві факти про православних святих, що носили ці імена, психологічні портрети, а також видатні особистості  - про все це розповіла ведуча, супроводжуючи розповідь мультимедійною презентацією та відеоматеріалами.



Гортаючи сторінки книги скадовського краєзнавця Олега Лиховида «Скадовськ і скадовчани», згадали добрим словом і наших знаних землячок, які зробили значний внесок у розвиток Скадовщини, зокрема і Галину Іванівну Сидорович – активну, творчу, харизматичну жінку. Присутні висловили організаторам щиру вдячність за цікаву зустріч і побажання продовжити цю тематику.



Наостанок ведуча зазначила, що як би не назвали нас наші батьки, найкраще багатство людини в цьому світі – це її добре ім’я. І про кожного, хто цього дня був присутній у читальній залі нашої бібліотеки, можна з повним правом сказати, що завдяки своїм людським талантам, працьовитості, порядності, чесності  вони мають це добре ім’я.
Щира вам за це подяка і многая  літа, дорогі наші клубівці!



Коментарі

Популярні публікації