Небесній Сотні шана й молитви

    
 20 лютого в Україні є днем річниці найстрашніших днів Майдану. Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цей день  навіки увійшов в історію України як день кровопролиття, день, коли у столиці країни в центрі Європи було застосовано вогнепальну зброю проти мирного населення, яке вимагало змін. Саме тоді народилося гасло  «Україна – це Європа». Основною рушійною силою на Майдані була молодь і студентство. Саме вони змусили змінюватися все суспільство. Цей день став останнім у житті близько сотні українців, які віддали своє життя за нове майбутнє для своєї країни. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями на небі.  
      








До цієї  пам’ятної дати  у читальному залі нашої книгозбірні  розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Небесна Сотня. Герої не вмирають». На сторінках видань та фотодокументів,  розміщених на ній,  відображені події, які відбувалися на Майдані 18–20 лютого 2014 року. Також проведено інформаційну годину «Небесна Сотня. Загиблим Героям присвячується». Бібліотекарі розповіли молоді, що серед Небесної Сотні  були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України -  від  сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України. Цього дня працівники комунального закладу «Скадовська ЦБС» приєдналися до заходів щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на центральній площі міста.                                                



     Уболівання за подальшу долю України, за її соборність і державну незалежність консолідувало країну. Євромайдан став тією дієвою формою волевиявлення мільйонів громадян, яке здивувало весь світ. Він виявився могутнім тестом  на високу порядність, честь, гордість і нечуваний патріотизм.  Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.





Коментарі

Популярні публікації