Миколай на землю сходить…


     

      Благодатна зимова пора багата на прекрасні  свята, які  люблять і дорослі, і  діти.  І дійсно: взимку майже щодня – свято, а тому  чергова зустріч учасників бібліотечного клубу «Літературна вітальня» була присвячена саме  традиційним українським святам зимового циклу.

   Традиції і звичаї, пов’язані з ними, цікаві і самобутні. І одним із найбільш шанованих у народі є День Святого Миколая. Організатори заходу  ставили за мету висвітлити історію життя цієї людини, яка своїми благородними вчинками заслужила такий почесний титул.  Святого Миколая не можна прирівнювати до Санта Клауса чи Діда Мороза, це була реальна людина, все мирське життя якої було сповнене любов'ю до ближнього.   І численні дослідження істориків підтверджують це.  Учасники зустрічі дізнались про дитячі роки Миколая, про ті випробування, які довелося пройти йому на життєвому шляху, а також про численні випадки зцілення, спасіння ним людей у критичних ситуаціях, про благодійні вчинки святого. 


     З великим інтересом присутні переглянули відеоматеріали по темі заходу. Зокрема, інтерв’ю Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета, який наголосив, що наші щирі молитовні звертання до Святого Миколая  завжди знайдуть відповідь і допомогу.  Адже  цей шанований у всьому світі святий   був прикладом християнського життя, на практиці прагнув реалізувати головний аспект християнської любові – любов до Бога та до ближнього.



     Наприкінці зустрічі гості щиро дякували  організаторам за насичену духовну зустріч,  ділилися своїми враженнями, декламували вірші про Святого Миколая та сфотографувалися на згадку про чудовий захід у стінах бібліотеки.


Коментарі

Популярні публікації