Всеукраїнський тиждень права у бібліотеці



Мораль і Право, Право і Закон –
Рушійні сили для життя людини,
А їх знання надасть нам вірний тон
У розвиток держави  – України!







         Тематика днів правових знань сприяє підвищенню рівня правової культури учнів, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та змісту.  В рамках Всеукраїнського Тижня права у бібліотеці проведено  цикл  заходів.
         11 грудня бібліотекарі центральної бібліотеки для дорослих  завітали до учнів 9 класів  Скадовської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ  ступенів «Академія творчості». Для  юнацтва було проведено     відкриту годину спілкування «Лабіринтами права». Працівники книгозбірні ознайомили учнів  зі змістом основних статей Конституції,  Законів  України, розповіли про Конвенцію ООН «Про права дитини», історію створення Декларації прав людини,  а також навели життєві приклади, проаналізували конкретні конфліктні ситуації та методи їх вирішення у правовому полі.


        

       Учасникам зустрічі  було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Присутні дружно давали відповіді на «Запитання Феміди», самі  ставили  запитання  щодо своїх прав.  З особливою зацікавленістю  учні   сприйняли  повчальне  оповідання Василя Сухомлинського «Гідність», яке прочитали бібліотекарі, наголосивши, що цього року в Україні відзначається 100-річчя від дня народження великого педагога.







          13 грудня було проведено вуличне опитування  «Вивчаємо закони та реалізовуємо свої права». Бібліотекарі  поінформували мешканців міста про  те, що   наша книгозбірня має  літературу з правової тематики,  а також проводить цікаві заходи правового  спрямування.  Кожен з учасників опитування отримав спеціально підготовлений  буклет з даної тематики.






      
       Для використання під час проведення виховних годин  у навчальних закладах  підготовлена мультимедійна презентація «Мій улюблений світ – світ баз насильства».
       До уваги користувачів бібліотеки у читальній залі було розгорнуто книжкову  виставку  «Правовий дайджест», яка представляє  видання  на правову тематику.




      Тиждень права пройшов цікаво, змістовно, а головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

Коментарі

Популярні публікації