Країна сонця і тепла

        Туреччина добре відома у всьому світі своєю самобутністю. Її архітектурні пам’ятки та незвичайні традиції, багата історія, культурні цінності і унікальні природні умови привертають увагу туристів з  усього світу. 
      Саме цій  темі  була присвячена чергова віртуальна мандрівка  із циклу «Магія далеких країн», яка відбулась 7 грудня  у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих. В ході зустрічі члени   бібліотечного клубу «Літературна вітальня» ознайомилися  з цікавими історичними фактами, традиціями та звичаями Туреччини. Бібліотекарі звернули особливу увагу на її багату історію, архітектуру та мистецтво, адже  територія нинішньої Туреччини по черзі входила до складу Римської, Візантійської і Османської імперій, унаслідок чого багата пам'ятками всіх згаданих культур. «Мечеті, православні церкви, музеї, унікальне поєднання європейської і азійської архітектури, багатство, яке залишили османські імператори, - все це лише невелика частина національного надбання.


    Турки бережно і з повагою ставляться до свого культурного надбання. Протягом багатьох століть тут формувалась сьогоднішня турецьку культура. Вплив на неї мали шумери, лідійці, римляни, греки і Османська імперія. Така суміш робить культуру Туреччини унікальною і неповторною», - розповіла ведуча.



    Загальновідомо, що Туреччина славиться своїми курортами  та різноманітними видами відпочинку. Саме завдяки сприятливому клімату, вона є улюбленим місцем відпочинку для мільйонів туристів. Присутнім цікаво було дізнатися, що природні умови тут надзвичайно різноманітні: від льодовиків і засніжених вершин до посушливих степів. Навесні, на кордоні зимового і літнього туристичних сезонів, можна вдосталь накатавшись на гірських лижах, вечір того ж дня провести на березі вже досить теплого і ласкавого моря.
      Вся ця інформація  була яскраво представлена  за допомогою  змістовної презентації,  вдало підібраних фотоматеріалів та відеозамальовок, які з інтересом переглянули гості. Також увазі присутніх була представлена література та фотоальбоми, які містять цікаву інформацію про найрізноманітніші країни світу.
        Наприкінці  заходу учасники  зустрічі  охоче ділилися враженнями та щиро подякували бібліотекарям за змістовну, пізнавальну подорож.






Коментарі

Популярні публікації