«Вправний кухар» у бібліотеці.

 Міжнародний день кухаря і кулінара традиційно святкують 20 жовтня у всьому світі. Кулінар -  це не просто професія, багато хто  цілком справедливо називає це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі  з появою самого людства. Більше того - прийом їжі для багатьох із нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке - це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі сам.  І не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.
   







Приготування їжі - це унікальний процес, скаже вам будь-який кухар. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія!  Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття.
     Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.                                                    
    З нагоди цього свята в центральній бібліотеці  для дорослих було проведено кулінарний турнір,  в якому взяли участь учні міжшкільного навчально-виробничого комбінату.  На початку зустрічі бібліотекарі презентували   цікаву інформацію з історії виникнення кулінарного мистецтва,  розповіли про традиційні українські страви, найдорожчі  страви у світі, а також кулінарні вподобання представників різних народів.                                                                      Чи важко почистити яблуко, щоб утворити найдовшу шкуринку? Саме це намагались з’ясувати кулінари  на першому конкурсі.  Справжні кулінарні пристрасті розгорілися вже між двома командами,  яким  потрібно було приготувати, здавалось би,  звичайний український вінегрет. Після цього команди почали свій «кулінарний поєдинок», за яким захоплено слідкували усі присутні в залі. Поки юні кухарі готувалися до презентації своїх страв, решта учасників із задоволенням взяли участь у медіа-вікторині «Найпопулярніші кулінарні шоу світу».
Родзинкою зустрічі стало справжнє дійство, на якому учасники презентували свою оригінально оформлену страву, розповіли  про  хід її приготування. Наприкінці заходу всі дійшли висновку,  що для когось із сьогоднішніх наших учасників турніру кулінарія у майбутньому стане покликанням і професією. Усі  присутні отримали позивні емоції, гарний настрій і гордість за наших майбутніх шеф-кухарів!                                                    

Коментарі

Популярні публікації