Вік мудрості і краси



Летять літа, як білі журавлі,
Дзвенять, як ті волошки в житі
.
Та не зникає слід їх на землі
,
Якщо для добрих справ були прожиті…

І це нічого, що надворі осінь!
ЇЇ дощі не згасять почуття!
Нам доля щастя на поріг приносить
Тоді, коли ми любимо життя!!!

       Ці  ліричні рядки прозвучали в знак глибокої пошани до людей, за спиною у яких довгий життєвий шлях та чесна багаторічна праця. Чергову зустріч  бібліотечного клубу «Літературна вітальня»,  яка відбулася 5 жовтня у читальній залі книгозбірні,  було присвячено Міжнародному дню людей похилого віку.  Провідним мотивом заходу стали  роздуми  про найцінніші людські скарби: доброту, людяність,  чесність і відданість обраній справі.
     Розповідь бібліотекарів про найяскравіших представників  інтелектуальної еліти України та її творчої інтелігенції  була проілюстрована змістовною презентацією та цікавим відеорядом. Євген та Борис  Патони, Микола Амосов, Василь Сухомлинський,  Ліна Костенко, Ада Роговцева, Ніна Матвієнко та ряд інших знаних українців довгі роки плідно працювали і продовжують трудитись на благо рідної країни. Члени клубу декламували поетичні та гумористичні твори,  ділилися секретами своєї  душевної молодості як запоруки активного довголіття.  У кожного вони свої, адже  щастя людини - в тому слідові, який залишиш після себе на землі, турботі про тих, хто поруч,  і навіть у приємних повсякденних клопотах.

      Зустріч пройшла у щирій і дружній атмосфері. Бібліотекарі подякували учасникам заходу за сердечність, уміння радуватись життю, бачити красу в навколишньому світі і дати мудру пораду скрутну хвилину.
      Нехай осіння пора, в яку вони вступили, буде світлою й ласкавою, наповненою душевним теплом, увагою і турботою близьких!

Коментарі

Популярні публікації