Живу, люблю і дихаю тобою, моє найкраще місто на землі!


Мій рідний край – Скадовщина чудова!
Багата розмаїттям квітів, трав…
Люблю тепло  твоїх степів казкових
І моря неозору даль.

Я тут живу, і  тут моє коріння,
Яке дає поживу для душі.
Свідомість для духовного прозріння,
Натхнення, щоб писалися вірші…




Для кожної людини рідний край є тою духовною цінністю, яка живить душу упродовж усього життя. У хвилини радості і смутку, далеко від отчого порога  ми линемо до нього думками, сумуємо і з теплотою в серці згадуємо в час розлуки. Цій одвічній темі  присвячено багато поетичних рядків і музичних творів, адже вона у всі часи надихала і спонукала людей до творчості. І ця криниця ніколи не зміліє,  доки існуватиме сама людина, бо душа її завжди буде сповнена любов’ю і відданістю рідній землі.
      Уже третій рік поспіль напередодні святкування Дня народження нашого міста біля памятника його засновнику Сергію Балтазаровичу Скадовському проходять літературні читання, які збирають справжніх поціновувачів поетичного слова. Ініціатором проведення цих читань, які стали вже доброю традицією, свого часу стала Скадовська міська рада. Ось і цьогоріч на зустріч, яка відбулася погожого сонячного дня 21 вересня, завітали люди різного віку і різних професій. Саме любов до нашого чарівного затишного містечка об’єднала їх усіх, надихнула на написання поетичних рядків.
       
На початку зустрічі ведучі надали слово заступнику міського голови Ользі Іванівні Бутенко. У своєму виступі вона  зазначила, що  дуже приємно бачити на зустрічі багато нових облич, особливо талановитої молоді. Адже наше місто настільки чарівне, що не може не надихати на творчість.
       Проникливо і щиро звучали авторські поезії про безмежну любов до рідного міста у виконанні Анатолія Григоровича Розумного, Володимира Івановича Коваленка, Владислава Чеботарьова, Алли Василівни Дервоєд та Людмили Василівни Безердян.
     Свою нову книгу «Скадовськ – 1917»  презентував присутнім відомий скадовський краєзнавець, директор Центру дитячої та юнацької творчості Олег Миколайович Лиховид.
       Учасників та гостей літературних читань неабияк розчулили і дитячі виступи – юних гімназистів Оленки Боднарюк, Дарії Пушкар та Антона Клепайла. Подарувати гостям чудові віршовані рядки, присвячені рідному місту, завітала учениця ЗОШ №2 «Академія творчості» Ганна Мелешко.  Дуже активну участь у літературних читаннях цього року  взяла міська загальноосвітня школа №3. До нас завітали не лише її обдаровані учні – Ангеліна Губарева, Владислава Слюсар, Дарина Соценко, Катерина Матейко, Анастасія Мурашина, а й педагог Ніла Василівна Клименко.
        У своєму вітальному слові начальник відділу культури районної державної адміністрації Ольга Василівна Миронець щиро поздоровила присутніх зі святом, подякувала за чудове виконання поетичних творів, а також прочитала власний вірш. Свій виступ вона завершила словами: «Давайте не будемо губитись у цьому світі, творімо і до зустрічі на літературних читаннях 2019 року!».
        Спливають роки, але Скадовськ залишається для усіх його мешканців і численних гостей таким же привітним і затишним, як і колись. І творять його сьогодення, прикрашають своєю невтомною працею і наповнюють новим змістом його життя люди – щирі, відкриті і творчі.
        З днем народження, найкраще місто на землі!


Коментарі

Популярні публікації