28 червня - День Конституції України


28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Основний закон держави  – Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства. Ця подія стала важливим етапом на шляху конституційного процесу в Україні, який триває досі.
 Конституцiя України 1996 р. зафiксувала основні позиції договору між державою та суспільством. В нiй є взаємопов’язані норми юридичного та полiтичного характеру, які регулюють найважливіші суспiльні вiдносини: забезпечення прав i свобод людини та подальшого розвитку держави. У цьому полягає соцiальна цiннiсть основного закону. Конституцiя України має найвищу юридичну силу і становить ядро нацiональної правової системи.  
У переддень цього свята, 26 червня 2018року, громадськість нашого міста  перевіряли на знання Конституційних прав людини. Працівники  районної бібліотеки для дорослих разом із представниками  Всеукраїнської ініціативи  «Активна Громада» у центрі нашого міста провели  акцію, приурочену Дню Конституції  України, аби дізнатися, які права громадяни знають і відстоюють. Також активісти мали на меті дізнатися, які з прав, на думку жителів міста, найчастіше порушуються. Скадовчани та гості нашого міста охоче  відповідали  на запитання: «Я маю право НА…» Організатори переконалися в тому, що учасники опитування добре орієнтуються у правових питаннях,  що висвітлено у Основному законі нашої держави, і готові відстоювати свої права у разі їх порушення.
Щиро вітаємо всіх із Днем Конституції!  Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято!

Коментарі

Популярні публікації