VIVA LA FRANCE!




 Знайомитися  з традиціями, звичаями, стилем життя різних країн  на засіданнях клубу «Літературна вітальня» стало вже доброю традицією. І сьогодні ми завітали до Франції.  Це не випадково, адже кожен із нас має найзаповітнішу мрію – відвідати якісь країни, побачити цікаві місця.
Франція - одна з найцікавіших країн світу, яка багата своєю історією та культурою, загадково-казковими пейзажами і затишними містами. Тут завжди дуже багато туристів.
Усі, хто завітав на захід, з великим задоволенням переглянули відео  про цю чудову країну, а  бібліотекарі  розповіли присутнім,  що Франція дала світові великих учених, художників, письменників, філософів, політичних діячів. Протягом багатьох століть вона була одним з культурних центрів Європи. У XVI ст. за Людовіка XIV - короля-Сонце - французька мова стала міжнародною мовою. Нею говорили дипломати, знати цю мову вважалося гарним тоном у великосвітському суспільстві європейських держав.
У XVIII ст. у вітальнях Європи обговорювалися книги французьких письменників Вольтера, Руссо, Дідро, Монтеск'є, звучала музика французьких композиторів Керубіні, Берліоза, Гуно, Сен-Санса. У XIX ст. Європа заговорила про нові течії в образотворчому мистецтві - імпресіонізм, батьківщиною якого була Франція. Французький імпресіонізм - це картини Моне, Ренуара, Дега та ін
Франція завжди була законодавицею моди. Про французьку витонченість та елегантність в одязі та взутті мріяли модниці всього світу.
Захід завершився чаюванням та обговоренням планів на майбутнє.

 

Коментарі

Популярні публікації