"Любіть красу своєї мови..."

                                                                     Нації вмирають не від інфаркту.
Спочатку їм відбирає мову.
 Ліна Костенко


Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.                       
21 лютого традиційно всі бібліотеки України святкують це свято. Згадаймо слова В. Сосюри: “Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема”.   Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.
Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
         У читальному залі нашої бібліотеки було розміщено книжкову виставку «Мова моя, солов’їна…» де читачі змогли привітати один  одного зі святом мови, познайомитися з новими книгами українських поетів та письменників та кращими зразками вітчизняної літератури.

Коментарі

Популярні публікації