На варті наших душ Небесна Сотня




…і мовчки сотня непокорених героїв
відходила у чисті небеса,
і погляди знесилених мільйонів
дивились вслід братам, батькам, синам.
 На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння. Пройшло чотири  роки від трагічних подій на Майдані. 20 лютого кожного року  по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Саме з цієї нагоди  в Скадовська спеціалізована ЗОШ І-ІІІ ступенів «Академія творчості» для 8-А класу  бібліотекарями  Скадовської центральної бібліотеки для дорослих  було проведено урок-реквієм «На варті наших душ Небесна Сотня».
На уроці учні переглянули  декілька відеороликів про Революцію Гідності та події на Майдані, де за офіційними даними загинули більше сотні людей.
Працівники закладу  наголосили, що найкращою пам’яттю про Героїв Небесної Сотні сьогодні повинна бути активна громадянська позиція кожного українця.
Захід закінчився побажанням молоді бути сильними, єдиними, згуртованими і гідними світлої пам’яті наших героїв!
Герої не вмирають! Вони завжди будуть жити в наших серцях.




 


 





Коментарі

Популярні публікації