Тернистий шлях до свободи


21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.


Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.
23 листопада у читальній залі нашої бібліотеки відбулася патріотична година «Тернистий шлях до свободи». На заході були присутні представники учнівського самоврядування загальноосвітніх шкіл району, члени громадських організацій міста та люди, які були не лише свідками, а й безпосередніми учасниками буремних подій революції.
Бібліотекарі зазначили, що борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні, з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. Так з’явилася Небесна сотня – це патріоти, які віддали життя за свої переконання. І тепер для народу України є святим обов’язком гідно вшановувати Героїв. У ці дні вся Україна вшановує Героїв Небесної сотні.
Надзвичайно зворушливим був виступ Галини Іванівни Яремкевич, матері двох синів, які були безпосередніми учасниками подій на Майдані. Бібліотекарі щиро вдячні за те, що вона змогла прийняти участь у заході, та розповісти гіркий досвід молодому підростаючому поколінню. «Я вірю, що у разі біди, саме молодь підніметься на захист своєї держави знову і знову!», - зазначила Галина Іванівна. 
У своєму зверненні до молоді начальник відділу культури, молоді та спорту РДА Ольга Василівна Миронець наголосила: «Ми усі повинні зрозуміти, що позитивні наслідки від революції Гідності настануть лише тоді, коли все українське суспільство усвідомить, що кожен з нас з поваги до жертовності Героїв, з відповідальності перед власними дітьми та перед Богом мусить стати відповідальнішим за свої вчинки.»




Коментарі

Популярні публікації