Мужність і відвага крізь віки


Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ!..
…Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!
В. Симоненко
14 жовтня - значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України.
Сьогодні українці святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.
14 жовтня українці відзначають чотири великі свята:
- День святої Покрови Пречистої Богородиці
- 74-а річниця створення Української повстанської армії (УПА) - 1942 р.
- День Українського козацтва
- День захисника України (від 14 жовтня 2014).
Свято День захисника України офіційно встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента «…З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».
Українці у всі часи та понад усе цінували свою свободу. І значною мірою через це воювати нам доводилось багато і часто. Доводиться і нині. Захищати себе від нападників і не допустити завоювання території. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті.
Які вони — українські воїни Х, ХVІІ, ХХІ століть? Змінювались обладунки, зброя, воєнні тактики та способи формування військ. Та незмінним залишився волелюбний дух, незламність і здатність до саможертовності, яка дивує увесь світ. Не раз ми воювали і боролись. Переможемо і цього разу. Бо славні справжні герої були завжди і не перевелися досі в Україні.
Саме тому, 12 жовтня, у переддень великого свята бібліотекарі центральної книггозбірні  для дорослих у Скадовській спеціалізованій ЗОШ І-ІІІ ступенів «Академія творчості» для восьмого класу провели інформаційний урок «Від козаків до кіборгів».






Учні  із зацікавленістю переглянули відеоролики «Час згадати нашу славу, брате!», «Вражаючі факти із життя українських козаків», «Козаки характерники», які сприяли стійкому формуванню почуття патріотизму та гордості за свою Батьківщину.


Коментарі

Популярні публікації