Сіквел «Фестивального літа»

З 22 червня по 6 липня в Україні пройшов Фестиваль європейського кіно. Безкоштовні покази охопили понад 100 майданчиків – бібліотеки, клуби та будинки культури у понад 70 населених пунктах України, серед них, звичайно, і наша центральна бібліотека для дорослих.
До програми Фестивалю європейського кіно увійшли 6 фільмів-подій, бібліотека демонструвала 3 з них.
З першою стрічкою ми завітали до пансіонату «Скадовськ», де переглянули одну з найбільш касових картин французького прокату – біографія Жака-Іва Кусто «Одіссея», реж. Жерома Салля.


«Казку казок» — фентезійну мелодраму італійського режисера Маттео Ґарроне, поставлену за мотивами збірки неаполітанських казок учасники бібліотечного клубу та користувачі бібліотеки мали змогу переглянути в читальній залі центральної бібліотеки для дорослих.

 Останній показ,в рамках Фестивалю європейського кіно, відбувся під відкритим небом на березі моря. Цього разу дивились «Надновий заповіт» Жако Ван Дормеля. 
 Про що ж він? Про те, що Бог існує. Але він зовсім не такий, яким ми його уявляли. Він живе в Брюсселі, і у нього є не тільки син, а й дочка. Вона тікає з будинку і відправляється в наш світ шукати пригод і випробовувати терпіння свого батька на міцність. Чи надовго його вистачить?..
У цій стрічці знайшли своє відображення як наша потреба у зримому та доступному розумінні втілення Бога, так і наше прагнення покласти відповідальність за свої невдачі та нещастя, за все тоскне та принизливе в наших професійних і сімейних буднях на підступність зовнішніх сил.
Зручні пуфи, весела компанія, смачнючі коктейлі та теплі ковдри створили незабутню атмосферу перегляду кінострічки. 
        Цей фестиваль - ініціатива Представництва Європейського Союзу в Україні, він дав змогу нам усім ближче познайомитися з найкращими фільмами останніх років, знятими у країнах ЄС. Проект створено з метою популяризації європейського мистецтва.
«Фестивальне літо» нашої бібліотеки розпочалося. Далі буде…


Коментарі

Популярні публікації