До Європи – разом з бібліотекою

           

     У ніч з 10 на 11 червня набуло чинності Рішення Європейського Союзу про надання громадянам України безвізового режиму.
    Ми з радістю повертаємось до великої європейської родини, бо ми –європейці! Та попереду нас чекає велика робота, яка вимагає об’єднання зусиль, політичної волі та високого професіоналізму і відповідальності.
У зв’язку з цим, символічним є завершення  саме 10 червня п’ятиденних навчань бібліотекарів Херсонщини за програмою  «Бібліотеки в системі забезпечення євроінтеграційних процесів в Україні: старт нового етапу» у Центрі неперервної культурно-мистецької освіти.
Даний курс було розроблено Інститутом публічного управління та кадрової політики Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв спільно з УБА, а обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара виступила ініціатором та організатором навчань бібліотекарів Херсонщини за даною темою та стала базою  їх проведення. 
Години спілкування видались цікавими та корисними, і велика заслуга в цьому  О.Я. Хіміч (Національна академія керівних кадрів культури та мистецтв), Коротун Н. І. та Сватули Т.Л. (обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара).
Слухачі знайомились з досвідом зарубіжних колег, ділились власними напрацюваннями, продукували ідеї та плани щодо їх реалізації….навчались та мріяли разом про європейську Україну.
Разом з працівниками книгозбірень з усієї області Свідоцтва про підвищення кваліфікації отримали і працівники КЗ «Скадовська ЦБС» –  директор О.М. Малашкова та провідний методист А.Д. Чуп’як.

То ж будемо втілювати отримані знання, реалізовувати нові  ідеї, щоб на практиці підтвердити – Україна впевнено йде шляхом євроінтеграції та сповідує європейські цінності.
До слова, у центральній бібліотеці для дорослих  КЗ «Скадовська ЦБС» на вимогу часу, як і у багатьох книгозбірнях країни, створено пункти європейської інформації в рамках реалізації  проекту УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми ЄС «Еразмус+ (Жан Моне)».
Запрошуємо  скадовчан та гостей міста, усіх тих хто хоче більше дізнатися про європейський вибір України до нашої бібліотеки.  Змінюємося самі, та змінюємо нашу державу разом, і пам’ятаймо –  Європа починається не за кордоном України, а у серці кожного українця.

Коментарі

Популярні публікації