Ніколи знову!



 
Коли вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя. Саме в такі дні,  8-9 травня, ми відзначаємо великі свята - День Памяті та Примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Час минає швидко, давно немає тих, хто вирішував долі мільйонів: зникли з вулиць пам’ятники Сталіну, зруйновані стіни ГУЛАГів. Щороку йдуть з життя ветерани, а разом з ними втрачаються спогади про тих, хто ціною свого життя здобував перемогу і захищав рідну землю від фашистської навали.
8 травня працівники центральної бібліотеки для дорослих разом з учителями та учнями паралелі дев’ятих класів ЗОШ I-III ступенів  №3 провели інформаційну годину пам'яті «Ніколи знову!». На захід були запрошені начальник відділу культури, молоді та спорту Ольга Василівна Миронець та доброволець, учасник бойових дій на Сході України, справжній патріот Олександр Леонідович Бухтій.
 

У своєму виступі Ольга Василівна згадала про воєнне минуле власної  родини, побажала молодому поколінню берегти память про подвиги справжніх героїв. Зазначила, що наразі головною метою для учнів повинно стати здобуття гарної освіти, бо вони майбутнє України.
У звернені до учнів своєї рідної школи Олександр Леонідович наголосив: «Сьогодні на Сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє нашої держави. Весь народ нині обєднався у боротьбі. На полі битви – захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, боронять Батьківщину. Це бійці, що зі зброєю в руках захищають східний кордон, це лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, це волонтери, на плечах яких тримається наша армія». 

За підтримки Скадовського краєзнавчого музею школярам була презентована виставка-інсталяція «Маки пам’яті».







 


 

Коментарі

Популярні публікації