Ви крок за кроком наближали перемогу

"Історія нас не вчить, що ми маємо робити, проте вона показує, чого робити не слід"

 (Хосе Ортега-і-Гасет). 


Напевне, жодна інша історична подія не залишила такої глибокої рани в пам’яті народній і душах людських, як Друга світова війна - війна небувалих масштабів, що розколола і перебудувала не тільки світ, а й змінила цілі епохи.
5 травня до Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги бібліотекарі провели з учнями пя'тих, сьомих та восьмих класів  ЗОШ I-III ступенів №2 годину пам’яті «Ви крок за кроком наближали переможну мить…». Для учнівського загалу було висвітлено "ціну війни"-  чи не найбільший чорний і кривавий слід залишила вона в Україні. На плаху війни, у вир якої українці потрапили не за власної волі, було покладено неосяжно велику кількість людських життів її синів і дочок. За різними підрахунками, Україна в роки війни втратила загиблими і померлими внаслідок бойових дій, окупації, репресій, голоду, епідемій і хвороб від 7 до 10 млн. людей.
Сьогодні, як ніколи раніше, актуальною є тема миру в нашій багатостраждальній Україні. Практично кожного торкнулася війна на сході нашої держави. Чи думали колись ветерани Другої світової війни, що доведеться на конфлікт відправляти своїх синів, внуків, правнуків.  Ми повинні сприяти формуванню сучасної молоді як особистості, яка усвідомлює свою належність до українського народу, сприймає війну як складний суспільно-політичний процес, протистояння між країнами, народами, поглядами, але завжди - як лихо, як руйнівний процес, що дорого коштує кожному громадянину й руйнує культуру держав та долі звичайних людей.






Коментарі

Популярні публікації