Мужність без кордонів



15 лютого в читальній залі нашої бібліотеки відбулася патріотична година, присвячена 28-й річниці виведення військ з Афганістану та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, під назвою «Мужність без кордонів».
 

На захід  завітали керівництво району та міста, учні шкіл, представники бюджетних установ, громада. Почесними гостями були члени Скадовської районної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів). Ведучі провели історичний екскурс подій. Цей день у житті людей навіки залишиться як пам’ять про жорстоку війну. 
Теплі й щирі слова на адресу воїнам, їх родинам пролунали з вуст присутніх, а за сумлінне виконання інтернаціонального обов`язку та активну громадську діяльність воїнам-інтернаціоналістам було вручено почесні грамоти, подяки та відзнаки. Хто як не вони найкраще розуміють цінність людського життя і сутність мирного існування. Для кожного з них нагороди Батьківщини – це згадка про суворі дні війни, про безкорисливу дружбу і вірність військовому обов`язку.


У своїй промові голова районної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) Віктор Геннадійович Фоменко згадав про події цієї страшної війни: «Ми вшановуємо пам'ять воїнів-афганців, пам'ятаємо загиблих і висловлюємо слова подяки тим, хто і сьогодні в строю. Наша шана й повага повинна бути і в турботі про родини загиблих, і в турботі про нині живих учасників подій. У такі важкі часи для нашої Батьківщини ряди захисників країни на східному кордоні поповнюють воїни-інтернаціоналісти, передаючи свій військовий досвід».
Війна скінчилась. Але в пам’яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і сльозами матерів. Покоління, обпалене вогнем війни, як ніхто засвоїло військові та моральні уроки тих подій.
І хоч зараз на планеті панують війни, злочини, насилля, та ми маємо надію, що в майбутньому на нашій землі володарюватимуть мир і злагода, що батьки виховуватимуть своїх дітей добрими, чесними, відданими людьми, істинними патріотами своєї країни, що люди забудуть навіть значення слова «війна».

Власні вірші, сповнені болем і співчуттям, присвячені воїнам, у виконанні Олега Юрійовича Попова присутні слухали затамувавши подих.
Учасники зустрічі вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятної стели «Воїнам-інтернаціоналістам».


Коментарі

Популярні публікації