День Соборності у бібліотеці





Щороку 22 січня, в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно - Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році на Софійській площі в Києві, в Україні відзначається День Соборності. Його було встановлено згідно з Указом Президента України у 1999 році, зважаючи на велике політичне та історичне значення. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Української Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.


Цій даті було присвячено годину державності «Моя єдина Україна», яка пройша у читальному залі нашої бібліотеки 22 січня.  Метою даного  заходу було ознайомлення молоді  з історією Дня Соборності України, формування національної свідомості та почуття гідності бути громадянином України та  виховання почуття любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності. Особливо зацікавила присутніх книжково-ілюстративна виставка, основу якої складають матеріали, що висвітлюють сторінки історії, а також особливості соборницького процесу доби Української революції 1918-1921 років. Гортаючи друковані видання, користувачі мали змогу познайомитися з видатними історичними постатями, які зробили значний внесок  у творення української державності.  
Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, що покладені на вівтар незалежності. Тільки почуття патріотизму, гордості і гідності дасть нам право жити у Єдиній Україні.

 

Коментарі

Популярні публікації