Святкуємо Новий рік по- європейські






Новий рік - одне з небагатьох свят, що об`єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року і своя святкова атрибутика. Саме тому працівники КЗ «Скадовська ЦБС» 14 січня підготували для чергового засідання бібліотечного клубу «Гармонія» та молоді інформаційно-розважальну годину «Святкуємо Новий рік по-європейські!»
Учасники вирушили у віртуальну подорож до Європи, де на кожній зупинці знайомились із цікавинками календарної обрядовості зимового циклу свят різних країн. Дізнались, як дістати титул «бобового короля» у Франції, чому під скатертину кладуть сіно у Польщі, що таке Бешерунг у Німеччині, та чому зустріч із сажотрусом в Естонії приносить щастя. Але при всьому розмаїтті новорічно-різдвяні свята в різних країнах мають спільні риси: це прощання зі старим роком, сподівання, що неприємності залишаться в минулому, а в новому році все зміниться на краще.
Відвідувачі із задоволенням прийняли участь у розважальній програмі, особливо всім припало до душі ворожіння на Новий рік. А завершальним етапом програми був конкурс на найкращу страву. Адже ми, українці, не уявляємо собі святкування без багатого застілля та щирих привітань!



Коментарі

Популярні публікації