Через правову освіту до правової держави





Діти - не тільки майбутнє України. Діти - сьогодення нашої держави. Захистити конкретну дитину можна тільки у співпраці - співпраці служб у справах дітей, центрів соціальних служб, закладів культури, освіти, охорони здоров’я, правоохоронних органів.

6 грудня працівниками КЗ «Скадовська ЦБС» розпочато цикл заходів у рамках Всеукраїнського тижня права. У читальній залі презентовано постійно діючу книжкову виставку «Правовий вернісаж», де розміщено примірники законодавчих документів, навчальні посібники з правознавства та інша юридична література.

Разом з учнями 8-А класу СНВК «Академічна гімназія» бібліотекарі провели інформаційну годину з елементами тренінгу «Через правову освіту до правової держави». Головним аспектом, звичайно, були права дітей та їх захист. Гімназисти з великим інтересом приймали участь в обговоренні, ставили додаткові запитання. Різні тематичні вправи дали змогу учням зрозуміти різницю між такими поняттями, як правила, права та закони, навчили аналізувати законодавчі документи. Дружня та невимушена атмосфера створила гарний настрій усім учасникам зустрічі. А на згадку кожен отримав невеличкий презент.

Наявність необхідних знань про права дитини сприятиме належному
їх захисту, і тоді юні громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України. 
 







Коментарі

Популярні публікації