Бабин Яр. Ніколи більше!



28 вересня у читальній залі бібліотеки для дорослих було проведено урок пам'яті присвячений 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру. Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України в усіх установах нашої держави проводяться такі уроки пам'яті. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир. У заході взяли участь учні 8-го класу СНВК Академічна гімназія.
Бібліотекар Бословяк О.В. та провідний бібліограф Гребень Г.С. підготували для учнів відеохроніку тих страшних подій. Особливу увагу звернули на представлену книжкову виставку "Смертельний шлях", зачитали уривок з роману-документу Анатолія Кузнецова «Бабин Яр».
У своєму виступі начальник відділу культури, молоді та спорту Миронець Ольга Василівна наголосила, що: "збереження пам’яті про цю жахливу трагедію має убезпечити нас від того, аби подібне не повторилося з будь-яким іншим народом".
Для багатьох народів незалежна Україна стала батьківщиною. Мир і злагода — це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам'ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.


Коментарі

Популярні публікації