Скадовськ – місто у серці

У сучасному суспільстві знання історії й культури рідного краю, підтримка й вшанування його звичаїв і традицій мають велике значення та актуальність. Любов та пошана до рідної землі, свого краю, малої Батьківщини передаються з покоління в покоління.
Вже 122 роки, всі ті хто любить Скадовськ, хто народився тут, і кого привела сюди доля, своїми руками і розумом, своєю наполегливою щоденною працею творять історію міста та роблять його з кожним роком красивішим, комфортнішим, привабливішим… Дороговказом на цьому шляху є мрія Сергія Балтазаровича Скадовського «побудувати місто, в якому приємно було б жити всім».
Тому й надихає цей чорноморський край, з неймовірними  пейзажами, митців на творчість – художники малюють картини на яких зображено Скадовськ, на урочистих заходах звучать пісні про Скадовськ, є й такі, хто оспівує рідні землі словом…
КЗ «Скадовська ЦБС», за ініціативи Скадовської міської ради  у тісній партнерській співпраці з  відділом культури  молоді та спорту районної державної адміністрації  та КЗ «Скадовський РБК ім. Шевченка» було започатковано та проведено літературно-краєзнавчі читання, присвячені Дню народження міста, які відбулися 23 вересня біля пам’ятника засновнику міста.

Відкрив захід міський голова Олександр Яковлєв, який зокрема у своїй промові зазначив: «Я бажаю прокинутися кожному скадовчанину і вірю, що разом ми створимо найкращі умови для життя. Бажаю, щоб кожен знайшов ту головну справу, яка подарує йому задоволення та добробут для всієї родини. За успіхом кожного мешканця прийде процвітання для усього міста!».
До  читань долучились заступник міського голови А.Г.Розумний та начальник відділу культури молоді та спорту районної державної адміністрації О.В.Миронець.
Неймовірно зворушливими були виступи учнів освітніх закладів міста, зокрема,  Олесі Гордієнко ( ОЗ «СНВК «Академічна гімназія»), Дар’ї  Бєлєвцової та Ніки Голуб (ЗОШ №2), Яни Мотрюк, Любові Хандусь та  Інни Верещак (ЗОШ №3),  Звейко Кристини   (СФ ХВУФК).  Дехто з них має у творчому доробку не одну поезію, а дехто – робить лише перші  кроки.
Познайомили зі своєю творчістю і продемонстрували справжній майстер клас з літературної творчості  у різних жанрах  та напрямах Ковалюк Лариса Василівна, Ворчилов Олександр Григорович, Підгородецька  Тетяна Сергіївна, Берещенко Микола Вікторович, Іванова Людмила Петрівна, Лиховид Олег Миколайович. Яремкевич Галина Іванівна прочитала поезії власного сина та Гук Лідії Ларіонівни, якої вже немає серед нас. І це було дуже символічним.
По завершенню заходу, всі учасники отримали сувеніри від Скадовської міської ради,  а школярі, на додаток, ще й квитки на виставу від КЗ «Скадовська ЦБС».
Слово – вічне! Коли воно входить у духовний світ людини то доторкується до ніжних струн серця, найпотаємніших глибин душі й видобуває найбільше диво – пое¬зію, яка відчиняє нам двері до краси світу, до радості життя.



Коментарі

Популярні публікації