Скадовчани – кращі: Благодатненці – переможці!



 Головний ресурс – бажання! Це месідж проекту «Крок у власне майбутнє!» з яким бібліотекар Благодатненської сільської бібліотеки Л.Є.Козак посіла почесне ІІІ місце на Х ювілейному обласному фестивалі «Бібліотечна палітра Херсонщини – 2016», який 21-22 вересня пройшов у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.
Головною метою фестивалю є розширення діапазону громадського визнання бібліотек, створення нової архітектури інтегрованої бібліотечної системи шляхом виявлення та поширення кращих бібліотечних практик, налагодження професійних бібліотечних стосунків.
Лариса Євгенівна працює у бібліотеці трохи більше півроку, та вона не побоялась взяти на себе величезну відповідальність, адже скадовчани чотири роки поспіль ставали призерами конкурсу, з них тричі – переможцями.
Цьогоріч, з більш як 30 проектів у фінал було відібрано 8. Кожен учасник готував відеоролик тривалістю не більше 3 хвилин, який висвітлює інноваційну бібліотечну послугу, що базується на конкретній громадській потребі. Переглянути наш можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=XxepUAGVJNs
На сьогодні Благодатненська бібліотека є однією з кращих у районі серед сільських книгозбірень. За досить короткий час Лариса Євгенівна зуміла по-новому організувати бібліотечний простір – відкрити доступ до фондів, обладнати ігрову кімнату для дітей, виокремити територію для музею села та перетворити звичайну сільську читальню, яка працювала 10 годин на тиждень, у справжній культурно-інформаційний центр, і стати третьою з 16 сільських бібліотек району, що мають доступ до мережі Інтернет. Новий комп’ютер, який придбала Благодатненська сільська рада, дає змогу розширити перелік послуг для користувачів будь-якого віку.
Бібліотека щиросердно дякує своїм партнерам, спонсорам, волонтерам – Благодатненській сільській раді, редакції районної газети «Чорноморець», КЗ «Скадовська ЦБС», заставі Богатиренко Дніпровського куреня Херсонського Коша Українського козацтва, ігумену Лаврентію, ТОВ «Новокиївка», численним фермерам, дитячому садочку «Золотий ключик», Благодатненській ЗОШ І-ІІІ ступенів, сільському будинку культури які зрозуміли важливість і перспективність такої інституції, як бібліотека. Без них ця перемога була б неможливою!
Разом з Дипломом ІІІ ступеню бібліотека отримала у подарунок комплект друкованих книг, книгу електронну та багато цікавих ідей, які вже чекають втілення.
А кожен крок – це не просто крок до мрії мати у Благодатному сучасну бібліотеку, це крок – у власне майбутнє. І тільки разом можна подолати цей шлях!
Благодатненська сільська бібліотека працює для блага односельчан заради блага всієї України!

Коментарі

Популярні публікації