" Незалежність України. Минуле, сучасне та майбутнє"



Україна - це славна земля з довгою історією, яку творив волелюбний народ.  І ось уже 25 років ми доводимо своє право на існування на політичній карті світу. Безумовно, ці роки незалежності стали випробовуванням для всіх нас - випробовуванням на зрілість, на терпіння та толерантність.

 Доброю традицією стало проведення заходів патріотичного спрямування у стінах нашого закладу. Так, 18 серпня  у читальній залі бібліотеки для дорослих відбулася  «зустріч поколінь» присвячена  25-й річниці Незалежності нашої країни «Незалежність України. Минуле, сучасне та майбутнє».

 
На захід завітали представники активної громади міста, районної ради ветеранів, військової служби  правопорядку,  військовослужбовці Одеського загону морської охорони державної прикордонної служби України, молоде покоління, друзі та користувачі нашої бібліотеки.



Провідний методист Алла Чуп’як запросила всіх присутніх здійснити подорож історією здобуття Незалежності України, гортаючи архівні сторінки районної газети «Чорноморець».   
Бібліотекарі Ганна Мусулевська  та Ольга Бословяк  представили найкращі роботи Скадовського району  зібрані в рамках обласної патріотичної акції «Герої ХХІ століття» у жанрах: документальний твір, слайдові презентація та фоторобота. Заступник директора з навчально-виховної роботи Скадовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів№3 Ліна Вікторівна Сирота особисто представила свою роботу «Портрет героя. Цикл історій про героїв-випускників Скадовської ЗОШ №3».
Присутні мали змогу переглянути фотоколаж Широківської загальноосвітньої школи «Портрет героя. Комар Володимир Іванович» , який став кращим у своїй номінації.
Перед учасниками зібрання виступив Михайло Бословяк заступник голови ГО «Товариство воїнів-учасників, ветеранів АТО на Сході України», ветеран війни.  Командир військової служби  правопорядку,  учасник бойових дій  Олександр Кожин, у своєму виступі наголосив, що наш прапор, який поєднує синь неба та золоті лани, - найкращий в світі. Цю думку підтримали його колеги - Дмитро Корольов, Генадій Мельниченко, Дмитро Пістолєтов, Дмитро Швороб  та усі присутні у залі.  
Із  зворушливими, теплими словами вдячності до присутніх військовослужбовців звернулися: начальник відділу культури, молоді та спорту Миронець Ольга Василівна, голова ради ветеранів Безердян  Людмила Василівна, голова Громадської ради при райдержадміністрації Бартчук Ірина Дмитрівна, т.в.о. директора  КЗ «Скадовська ЦБС» Малашкова Оксана Миколаївна, радник голови райдержадміністрації Яровенко Григорій Олександрович,  постійний читач та активний член  бібліотечного клубу  «Гармонія» Золотухіна Надія Федосіївна. Всі вони висловловили щиру подяку нашим захисникам, привітали з наступаючими святами і побажали мирного, чистого неба нашій рідній Україні і  побажали повертатися додому живими та здоровими. 
 Такі зустрічі вселяють у молодих душах віру в краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз мужньо захищає нашу Батьківщину.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації