День Хрещення Київської Русі-України





















28 липня у читальній залі КЗ "Скадовська ЦБС" відбулось засідання круглого столу, присвячене Дню Хрещення Київської Русі.
Цей день відзначається в Україні згідно з Указом Президента № 668/2008 від 25 липня 2008 року щорічно. Цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

Київська  Русь ... Ці два простих слова викликають в уяві образи білокам'яних соборів, важкі, мерехтливі темним золотом дошки ікон, суворі й просвітлені лики фресок на стінах храмів. Князі ставили міста, мечем підкорювали нові землі, вершили суд, дружина збирала данину.  Русь поволі розширювалася, зміцнювалася і влаштовувалася. Так, або майже так, більшості з нас представляється минуле Київської Русі - картини простого і зрозумілого  життя, джерельно чистих річок і густих дібров, а якщо малюється воно і не такою мирною картинкою, то, у всякому разі, як щось, засноване на твердих законах  християнського світу. 
Перегляд відео-роліку із циклу "20 кроків" "Хрещення Русі" нагадав присутнім головні події та дати. Зустріч продовжилась жвавим обговоренням цінностей християнства в житті нашого народу та ролі Хрещення Русі, як рушійної сили в розвитку культури у всьому світі.





Коментарі

Популярні публікації