Разом на добру справу!


Протягом багатьох років українці сприймають бібліотеку як осередок культурно-освітнього розвитку громади, знання в якій, в першу чергу, черпаються із друкованої книги. Проте світ невпинно трансформується, і роль бібліотеки також.
КЗ «Скадовська ЦБС» протягом останніх років неодноразово доводив, що окрім властивих йому функцій з традиційного обслуговування та надання інформації користувачам, є ще й справжнім осередком для активних мешканців громади, здатним згуртувати їх для вирішення найрізноманітніших завдань.
21 травня колектив закладу, разом із скадовчанами, які не просто мріють бачити наше місто красивим, затишним і комфортним, взялися за облаштування дитячого майданчика Скадовського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія». Адже мешкають у ньому діти з особливими потребами. То ж і увага, і  турбота їм потрібні особливі. Ця робота розпочалась ще в минулому році у рамках соціального проекту «З надією в серці». До речі, його реалізація принесла колективу комунального закладу І місце на обласному фестивалі «Бібліотечна палітра Херсонщини – 2015».
Але кожен фініш, по своїй суті, це – старт для нових добрих справ.
І їх краще творити гуртом.
То ж в суботу, коли працівники та вихованці Центру відпочивають,  на майданчик завітали  справжні «чарівники», які за лічені години перетворили його на справжнє казкове містечко.
КЗ «Скадовська ЦБС» висловлює щиру подяку всім тим, хто долучився до цього дійства: КЗ «Скадовський РБК ім. Шевченка» і особисто, Олегу Попову за виготовлення садового декору; депутату районної ради Віталію Олександровичу  Олійнику за надання спонсорської допомоги для придбання частини необхідних матеріалів; керівнику радіотаксі «Малий»  Хмарі Костянтину Юрійовичу, його дружині, голові СМГО «Мистецька фієрія» та керівнику театру танцю «DRIVE» Іващишин Валентині Юріївні та її матусі – Глитовій Галині Дмитрівні за придбання і доставку піску, участь в організації майданчика; голові Скадовського осередку «ВЕЛ»  Ірині Бартчук  за саджанці дерев; представниці «Спілки жінок Херсонщини» Маріі Боднарюк, її родині, а також керуючій АТБ в м.Скадовськ Бабенко Ірині Антонівні за участь у заході та багатьом іншим небайдужим мешканцям Скадовська, які допомогли у проведенні цієї акції  і матеріально, і словом, і ділом.
Директор центру «Надія» Шевченко Наталія Володимирівна, яка також приймала активну участь у заході,   по завершенню подякувала за такий чудовий подарунок та висловила впевненість, що це «перетворення» стане справжнім сюрпризом для малечі.
А вже в  понеділок, хлопчики і дівчатка з неймовірним захопленням насолоджувалися результатом роботи «команди чарівників» та жвавим інтересом намагались зазирнути у різнокольорові домівки для пташок, знайомились з новими  мешканцями майданчику – іграшковими їжачками  та білочками, оглядали пофарбовану гірку та нові «класики», милувалися різнобарвними квітами та щойно посадженими деревами… Вони будуть рости разом з дітлахами, та нагадувати про те, що світ не без добрих людей. А дитячий сміх та щасливі оченята малечі, це надія родин, в яких виховуються дітки з обмеженими можливостями. Кожен може стати учасником позитивних змін. Добро творити легко! Переконайтесь в цьому і ви!











 






Коментарі

Популярні публікації