Завантаж читання! Читай найкраще! Читай українське!

Якщо Ви ще досі не встигли познайомитися із цими надзвичайними книгами, що змінюють погляди, інтереси та й життя в цілому, тоді обов’язково приєднуєтесь та читайте українське

Вже в бібліотеці! Наші новинки!

Станіславів кінця XIX — початку XX століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, — долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев — у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
Макс Кідрук повертає до життя забутий жах із пустелі Атакама з першого українського технотрилеру «Бот» у його продовженні – книзі «Бот 2: Гуаякільський парадокс», але не там, де ви сподівалися і не так, як ви очікували. У минулому кращий програміст компанії «ТТР», Тимур більше не здатний займатися програмуванням. Він намагається забути події п’ятирічної давнини, коли створені ним боти втілилися у плоті й перетворилися на жахливих вбивць. Але він іще не здогадується, що боти вже поширюють нову епідемію агресії у Гуаякілі. Величезна кількість людей потрапляє до психіатричної клініки після скоєння особливо жорстоких злочинів. Усі вони малюють однакові фрактали та повторюють ім’я ТИМУР... І це тільки початок.
Сюжети всіх «клаптиків», об’єднаних у три більші конгломерати-томи («Кросворд», «Театр прози», «Милий кохання тягар»), – це трагікомедії, замішані в різних пропорціях на детективній, любовній, історико-мемуарній і химерно-містичній основі. Причому остання виразно «покриває» перші дві та гармонійно вписується в грайливу театралізовану рамку. Ось чоловік на прізвисько Єва та жінка на прізвисько Адама йдуть кригою річки серед величезного темного простору небесних світил і вищих сил у пошуках самогону, а навколо них у танці з’являються собаки, й людський сюжет уже перетворюється на собачий танець (лиш не вальс, але щось значно загрозливіше). Ось молодий науковець несподівано зустрічає в електричці дівчину з університету, де нещодавно навчався, й намагається розгадати її родинну таємницю, котра, виявляється, має стосунок і до нього. 
Ось літній письменник допомагає приятелю-історику описати сюжет його родового «любовного прокляття». А ось студент, що знімає кімнату в абсолютно божевільній сімейці, де на горищі висить мотузка, зав’язана в петлю, за вікном сидить дівчина й малює картину, а в двері шарпається чоловік, щоб нашептати трохи алегоричних історій про мух і павуків… (Джерело: <a href="http://litakcent.com/2014/10/17/novyj-shevchuk-sobachi-tanci-metatekst-i-hender/">ЛітАкцент</a>)
Герою роману «Мертві квіти» випадок дарує книгу пророцтв. Що це – шалена удача? Адже тепер неприємності не підстережуть зненацька. Чи навпаки – важкий хрест? Адже наприкінці низки майбутніх подій втрата коханої жінки, а потім і власна загибель… Чи зможе той, хто майстерно комбінує на шаховій дошці, прорахувати ходи наперед у реальному житті, де проти тебе сідає грати всемогутня та безжальна доля, а ціна однієї помилки – матова ситуація, з якої вже не вийти…
У новій книзі Євгенії Кононенко об’єднано новели й мініатюри, так чи інак дотичні до теми творчості й книжок. Це не спогади, а специфічний досвід письменниці, яка знає таємниці, як зачинаються, народжуються і живуть власним життям тексти. Як до цього ставляться ті, хто поряд, і ті, хто далеко. Чи справді літературний текст може вбити? І чи може він урятувати? І чи може спасти?
«Червоні сліди на чорному» - чудова альтернатива мильним операм і реаліті шоу, оскільки читання оповідань не лише розслабляє та вражає, а й подекуди заставляє думати й хоча б трішки поповнює словниковий запас. Шість оповідань Ірини Цілик – це наче шість короткометражок, сценарії до яких були написані з таким натхненням, що потягнули на літературний твір. Оскільки автор – професійний кінорежисер, не дивно, що оповідання вийшли, можливо мимоволі, кінооповіданнями: велика кількість діалогів, детальні описи місць, де розгортаються події, й зовнішності героїв, увага до незвичних предметів - ніби дороговказ для оператора, щоб бідолаха знав на чому зупинити погляд камери.

Нова книжка прози відомого українського письменника Віктора Палинського - це ще одна нагода для шанувальників вишуканої літератури отримати справжню насолоду від читання, поринувши у світ невичерпної уяви та даровитого хисту. Його герої екстравагантні та несподівані, а їхні світи - можливості магічних перевтілень, містичних пошукань. Звернімось до "Бібліотекаря"!
Ретрокнига «Адвокат із Личаківської» переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція - біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство - чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович...
" Привид із Валової". Початок ХХ століття, 1909 рік. Успішний київський адвокат Клим Кошовий від переслідувань царської охранки тікає до  Львова, де стає лише скромним помічником старого нотаря. Його нудні злиденні будні порушує візит комісара кримінальної поліції: у кишені трупа, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитівку Клима. Сам чоловік загинув за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок. Але той дім має у Львові недобру славу. Кажуть, у ньому вже сто років блукає привид Чорної пані. Всякого, хто зустрінеться з нею, чекає погибель. І така смерть на Валовій - не перша. У гонитві за привидом Кошовий та його відданий друг Йозеф Шацький змушені зануритися у львівські нетрі та спуститися на міське дно. Ризикуючи життям, вони таки дізнаються правду про привида. І вона дуже не подобається загадковій та впливовій красуні Магді Богданович...
«Ґудзик 2», або що може трапитися після десятирічного проміжку часу? Отже, після нових складних випробувань Ліка і Денис знову вільні, закохані і в межах однієї країни. Як складуться їхні взаємини цього разу? Чи можлива гармонія? Просте людське щастя, коли «будуть діти – два хлопчики… або краще: хлопчик і руденька кучерява дівчинка»… – це можливо? Відповідь на це питання читач знайде на сторінках продовження «Ґудзика 2».
 Підручник С. Квіта «Масові комунікації» зосереджується на дослідженнях цієї галузі із залученням найновішого західного та українського досвіду. Зокрема розглядаються різноманітні теорії масових комунікацій, методи медіа-досліджень. Особлива увага приділяється професії журналіста, українським медіа-реформам, журналістській освіті, новим медіям, глобалізаційним явищам. Реалізація цього проекту стала можливою завдяки Могилянській школі журналістики. Центру медіа-реформ, проектам співпраці з Лідським Університетом (Велика Британія) та Університетом Огайо (США).
   Підручник призначений для студентів ВНЗ за спеціальностями «журналістика», «соціологія», «політологія», а також для експертів і дослідників медій.
Словник нецензурної лексики та її відповідників – перший такого штибу фундаментальний лексикон в Україні – подає точний опис, тлумачення й етимологію понад 5000 обсценних слів, висловів, стійких словосполучень та їх евфемізмів, зокрема еротичної лексики та сексуального сленґу, які побутують в усному мовленні, художній літературі, публіцистиці та медіях, у традиційному сороміцькому та сучасному міському фольклорі тощо.
Це не звичайний путівник. Це – абетка для тих, хто хоче зрозуміти, у чому ж секрет особливого шарму Херсону.
Путівник побудований по принципу абетки понять та явищ, до яких самі херсонці іноді вже настільки звикли, що навіть не помічають, а для іноземного гостя Херсон – це дуже колоритне місто. Херсон став першим містом, яке підготовило свій мистецький путівник і презентуватиме його до Дня міста.
Альтернативний путівник пропонує побачити інший Херсон - сповнений колориту та справжнього життя: послухати вуличних музикантів, погодувати голубів на вул. Суворова, відвідати нетипові музеї, про які не знають навіть самі херсонці, побачити Херсон з висоти пташиного льоту - і ще багато незвичних речей, які зроблять перебування у Херсоні незабутнім!
"Армагеддон на Майдані". Прототипом головного героя став активіст Євромайдану Юрій Вербицький, викрадений 21 січня і вбитий після катувань. "Нова книга Василя Базіва — це захопливий сюжет і дивовижне поєднання таланту публіциста і письменника. Хотіла написати передмову до цього видання, але зрозуміла, що говорити про цю книгу не варто, її треба читати. Як і всі українці, я ходила на Майдан. Найбільше турбувало питання, для чого був цей Майдан, для чого там повбивали людей і чого ми досягли? У цій книзі знайшла відповіді на свої запитання", - сказала головний редактор видавництва Лілія Максименко.


Ці книжки варті Вашої уваги!

Коментарі

Популярні публікації