Запобігання та попередження конфліктних ситуацій в громаді



Як відомо, проблема конфлікту та його вирішення завжди актуальна для будь-якого суспільства. На жаль, конфлікт – це реальність, з якою ми зіштовхуємося майже щодня. Це зіткнення протилежно спрямованих цілей, інтересів, позицій, думок чи поглядів людей. Конфлікти вносять напруженість у стосунки, позбавляють нас спокою і радості, не дають можливості повноцінно працювати.

Щоб проаналізувати сутність конфліктів, структуру, причини їх виникнення і шляхи розв’язання, 23 квітня в читальній залі КЗ "Скадовська ЦБС" проведено тренінг "Запобігання та попередження конфліктних ситуацій в громаді" в рамках засідання клубу "Гармонія". До проведення тренінгу була залучена тренер-медіатор Кальченко Т.І. - президент ГО «Центру відновлення особистості та перетворення суспільства» 

За допомогою вправ та мозкового штурму учасники тренінгу отримували знання про психологічну природу конфлікту, його структуру й динаміку, ефективні способи їх вирішення. Щоб актуалізувати питання для обговорення в рамках заняття, тренер-медіатор запропонувала учасникам переглянути мультфільм «Сірники», який яскраво ілюструє поняття конфлікту, його ознаки, види та етапи розвитку.

Даний тренінг спрямований не лише на ефективне вирішення конфліктів та попередження їх виникнення. Адже навчити людей розв’язувати конфлікти і насамперед бути відкритими до діалогу – це дуже важливий крок до миру, миру в країні, в громаді, в родині.

Коментарі

Популярні публікації