Вічне слово Кобзаря!


В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До них належить й ім’я великого українського поета Т.Г.Шевченка. Увесь свій могутній талант він присвятив служінню народові. У березні виповнюється 202 роки  від дня народження великого Кобзаря. З цієї нагоди у нашій бібліотеці  з учнями шкіл  бібліотекарі провели літературний урок «В душі народу – Кобзареве слово».
До заходу в бібліотеці була  оформлена книжкова виставка «Геній Великого Кобзаря». У центрі красується портрет Тараса Григоровича, а навкруги література про життя і творчість українського поета.
Бібліотекарі  запропонували учням пройти разом з ними життєвим шляхом Тараса,  розкривши  неперевершений, яскравий Шевченківський  талант у поезії, живописі, музиці. Учні читали вірші «Мені тринадцятий минало», «Якби ви знали паничі», «І золотої й дорогої...», «Сонце заходить, гори чорніють», «Зацвіла в долині...», «Зоре моя, вечірняя», «Заповіт». Виступ учнів супроводжували мелодії відомих пісень, покладені на вірші великого поета.
Провідний  бібліограф провела з молюддю літературну вікторину «Чи знаете ви Шевченка?», яка мала  багато цікавих запитань: «Із якого вірша взяті рядки?», «Продовж рядки з віршів», «Питання за назвами творів» та інші. Учні показали хороші знання поетичних творів Т.Г.Шевченка та отримали патріотичні подарунки.
Також цього дня усі бібліотекарі закладу вийшли на урочистості з нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Т.Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є Україна і народ український, який пам’ятає його заповітні слова:
«І мене в сім’ї великій,
            В сім’ї вольній, новій
            Не забудьте пом’янути
            Не злим, тихим словом».

Коментарі

Популярні публікації