Технологічні аспекти обслуговування користувачів. Методичний день у бібліотеці.


Питання підвищення кваліфікації є одним із важливих елементів діяльності центральної бібліотеки для дорослих КЗ «Скадовська ЦБС», як головної бібліотеки району.
З цією метою, 26 лютого,  фахівцями закладу проведено методичний день.
Оскільки це перше зібрання у 2016 році, то директор КЗ Малашкова О.М., привітавшись з колегами, у своєму виступі окреслила  коло завдань на І квартал.
Провідний методист Чуп’як А.Д. презентувала, призначене для працівників бібліотек ЦБС, а також самостійних бібліотек,  виробничо-практичне видання Національної парламентської бібліотеки  «Технологічні аспекти обслуговування користувачів». У ньому розглянуто технологічні аспекти обслуговування користувачів, висвітлено зв'язок між обліковим процесом і звітністю, приблизний порядок обліку користувачів у публічній бібліотеці, питання захисту персональних даних, ведення бібліотечної статистики, тощо.
Більше детально про загальні вимоги до довідково-бібліографічного обслуговування розповіла провідний бібліограф Гребень Г.С. Адже довідково-бібліографічна діяльність є важливою функцією сучасної бібліотеки, яка тісно пов’язана з обслуговуванням користувачів, створенням довідково-інформаційних ресурсів та довідково-пошукового апарату як засобу організації доступу до них.
Під час підведення підсумків методичного дня виникли жвава розмова, обмін думками та досвідом з питань функціонування публічної бібліотеки.
Завершився захід індивідуальними консультаціями провідних фахівців закладу з питань, що турбують працівників сільських книгозбірень. Поза увагою не залишився жоден запит.


Коментарі

Популярні публікації