Не потони в інформаційному дощі



16 січня у читальній залі КЗ «Скадовська ЦБС» спільно з партнерами закладу, Скадовською міською ГО «Центр відновлення особистості та перетворення суспільства», відбувся тренінг з медіа грамотності громадян. Тренером виступила президент центру – Тетяна Іванівна Кальченко. 

В останні роки Україна та події, що в ній відбуваються, стали центральними темами в провідних мас-медіа різних країн. У цьому потоці інформації та новин також можна побачити маніпуляції, пропаганду і неправдиву інформацію (фейки), які часом, буває, досить важко розпізнати без основних навиків і знань з медіа грамотності.
 

Слухачам були надані базові знання у сфері медіа, їх ознайомили з найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропагандою, навчили використовувати базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення, пояснили як не стати жертвами маніпуляцій, які ведуть до паніки, ненависті й різних страхів. Під час зустрічі були використані тематичні відеоматеріали, а також серія вправ для вивчення і закріплення знань. Зустріч завершилась дружнім чаюванням і обміном вражень.




Коментарі

Популярні публікації